Община Варна получава земята на Военноморския музей, ако опрости налозите на МО

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:26 / 21.10.2010
1067
Община Варна може да получи 56 дка от територията на бившето поделение на Военноморските сили в Морската градина. Министърът на отбраната Аню Ангелов е изпратил потвърдително писмо до кметската администрация в града. В замяна обаче, министърът поставя две условия: земята да се актува като публична общинска собственост и общината да опрости натрупаните данък-сгради и такса-смет на всички сгради на Министерство на отбраната в морската столица. Това съобщи на брифинг днес кметът на града Кирил Йорданов.

Той припомни, че земята с обща площ от 60 000 квадратни метра, от които 4000 застроена част. В началото на миналия век, тя е предоставена за нуждите на отбраната. Градоначалникът гарантира, че Музеят няма да бъде унищожен, а на посочения терен ще бъдат изградени зони за отдих и спорт и голям зоопарк. Под 1% от цялата територия ще бъде използван за решаване на транспортния проблем на Алея Първа. Ще се изгради път за обществено ползване, уточни градоначалникът.

Реакцията му бе по повод писмо, изпратено от инж. Николай Парашкевов, председател на УС на сдружение "Единен морски музей", в което се посочва, че организацията е против предоставянето на терена на общината. По този повод кметът предвижда следващата седмица да се срещне със заинтересованите лица.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).