Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна с активна онлайн рекламна кампания в подкрепа на туризма
Автор: Пламена Николова 17:08 / 10.06.2020Коментари (3)1994
©
Община Варна стартира процедура по изработване на Програма за развитие на туризма в община Варна 2021 - 2030. В заданието за изработка ще бъдат включени и действия в краткосрочен и средносрочен план за възстановяване на последиците от пандемията COVID-19 в сектора. За целта ще бъде съставена работна група с активно участие на браншовите организации. Съгласно чл.12, т.1 от Закона за туризма програмата ще бъде внесена за разглеждане в Консултативния съвет по въпросите на туризма към кмета, а след това в Общинския съвет. Това стана ясно днес на среща с представители на туристическия сектор с участието на зам.-кмета Коста Базитов и директорът на дирекция "Туризъм“ Соня Георгиева. В края на миналата седмица кметът Иван Портних проведе първите две работни срещи с представители на туристическия бранш, посветени на сезона и възможностите за справяне с кризата, по време на която бяха обсъдени различни икономически мерки.

Днес по време на срещата бяха представени предприетите действия за атрактивна реклама на дестинация Варна. Тя е съсредоточена основно в дигиталната сфера, с активно използване на всички възможности за онлайн комуникации.

Безплатна реклама на пет езика може да бъде подавана от всеки хотелиер, туроператор, ресторантьор към обновения общински туристически портал VISIT.Varna.bg. Рекламните послания се разпространяват и в социалните мрежи - Facebook, Instagram и Twitter, където ежедневно се публикува информация за забележителностите на града, включително чрез клипове в YouTube.

В сътрудничество със Съюза на екскурзоводите в България започна онлайн излъчване на безплатните пешеходните обиколки във Варна, под мотото #ВарнаВиочаква / #VarnaAwaitsYou, като линковете се изпращат до партньори-туроператори и потребители от страната и чужбина. Разходките, които показват най-красивите места в града, се реализират на 12 езика - български, английски, руски, немски, румънски, френски, полски, испански, иврит, чешки, нидерландски и италиански. Предстои да започне и кампания с мото " #10причиниДаПреоткриешВарна". Целта на инициативата е да бъдат показани предимствата на града, като се акцентира върху факта, че Варна и регионът са сигурна дестинация, с минимален брой заболели с коронавирус. 

Международен информационен бюлетин с актуална информация за живота във Варна изготвя два пъти в месеца екипът на отдел "Протокол и международно сътрудничество" към дирекция "Канцелария на кмета", който се изпраща до градовете-партньори на Варна, до всички почетни и генерални консули на България в чужбина, до всички посолства у нас и до българските посолства в чужбина. Бюлетинът се подготвя на английски, френски и руски, като в началото на летния туристически сезон, акцентът бе положен върху отличните условия за туризъм във Варна и региона и отличните резултати в борбата с пандемията. Предстои създаване на рекламни филми за Черноморието, съвместно с Министерството на туризма.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.06.2020 г.
0
 
 
В много туристически градове са поставени уеб камери с високо качество. Освен, че се наблюдават исторически обекти, се вижда доста добре, чистотата на улиците и пощадите, дисциплината на хората, действията и бездействията на общинските власти, охраната и превантивно се създава ред ! Но като знаем техническото изпълнение на камерите във Варна, билетните неволи в транспорта и съмнителната чистота на водните площи , плажове, езеро, улици , площади , по-добре не слагайте камери ! И престанете да ровите по тия градинки от ВИНС-а нагоре, само пречите на единствената незадръстена артерия в града.
Aнонимен
на 10.06.2020 г.
Aнонимен
на 10.06.2020 г.
0
 
 
Съкратете администрацията! По този начин ще спестите повече средства от тролове в голямата община!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: