Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна с награда от Съюза на слепите по повод 100-годишен юбилей
Автор: Пламена Николова 17:44 / 20.12.2021Коментари (0)1365
©
Почетен плакет на кмета получи Христо Шипанов, председател на Регионалната организация на Съюза на слепите във Варна по повод 100 години от създаването на организацията. "Впечатляващо е дълголетното партньорство между Вашата организация и Община Варна за формирането на социалната политика за хората със специфични потребности. Благодаря Ви за енергията и за приноса към икономическия и духовния живот на града. Уверен съм, че заедно ще продължим да работим все така активно за  осигуряване на достъпна градска  среда, качествени здравни, образователни и социални услуги, в полза на хората в неравностойно положение", обърна се към него кметът Иван Портних

Христо Шипанов от своя страна  връчи на кмета плакет, в знак на уважение и благодарност за подкрепата. "Варна е една от водещите общини в социалната политика в България и има сериозни традиции в тази област. Надяваме се и в бъдеще да продължим нашето сътрудничество в подкрепа на хора с увреждания в града“, допълни Христо Шипанов.

Община Варна подкрепя незрящите лица чрез Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увредено зрение, който е с капацитет 40 места. Това е комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално правни консултации, образователно и професионално обучение и ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване. Предоставянето на услугата цели подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на лица с различни вид и степен на увреждане на зрението, чрез целенасочени дейности за интеграция и превенция на социалното изключване. Услугата включва разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, насочени към създаване, поддържане и разширяване на социалните умения, както и обучение за водене на самостоятелен начин на живот.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: