Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна с уникален проект за стимулиране на спорта сред подрастващите
Автор: Пламена Николова 15:48 / 04.12.2019Коментари (5)3157
©
Община Варна е първата в страната, която работи по пилотен проект за стимулиране на спорта сред подрастващите, наречен "Тренировъчен урок". През следващата година изявени варненски треньори от различни клубове отново ще влизат в часовете по физическо във варненските училища, за да демонстрират предимствата и качествата на практикуваните от тях спортове, като с това се очаква да грабнат вниманието на малчуганите и ги привлекат в своите клубове, където да тренират. Добрата новина сподели за  Varna24.bg  директорът на дирекция "Спорт" в Община Варна Кристиан Димитров. 

Това е вторият пилотен проект, след като преди време отново първа Община Варна въведе безплатните тренировки за деца във варненските клубове за определен период.

Кристиан Димитров покани отново всички варненци и гости на града на  впечатляващата церемония по закриването на "Варна европейски град на спорта". Както медията ни съобщи, тя ще бъде в Дворецът на културата и спорта във Варна на 12 декември от 19 часа с вход свободен, а публиката може да очаква една изключително забавна програма с участието на Орлин Павлов, Надежда Петрова, Кирил Хаджиев - Тино и "Тутурутка“. На сцената ще дефилират грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика, с демонстрации ще се включат още Йордан Йовчев, много спортни клубове. По време на тържеството ще бъдат връчени и традиционните награди "Спортист на Варна“.

Кристиян Димитров припомни, че титлата "Варна европейски град на спорта" е дадена на морската столица на база на всичко, което е направено в предходните години. Зад тази титла стои много труд и заслуги, тя не е подарена, твърди експертът.

"На среща в Брюксел, където гостувахме по повод на Европейския град на спорта,  успяхме да направим една чудесна реклама на Варна. След това благодарение на множеството международни събития в спортния календар успяхме още повече да популяризираме морската ни столица чрез чуждите участници в тези мероприятия и съвместните проекти, които направихме. Европейските турнири, лигата на нациите, Европейската купа по ветроходство са само част от многото събития, които прославиха града ни. В календара на Европейския град на спорта влязоха над 200 събития, които не спират и към днешна дата. Вървят ученическите турнири, предстоят коледните турнири...И през 2021 година отново ще бъдем домакин на големи спортни формати, защото доказахме, че можем да се справим с това. Видяха, че имаме възможност, имаме потенциал, продължаваме да се развиваме", каза Кристиан Димитров.

Той уточни, че Община Варна и ОП "Спорт" поддържа спортните бази във Варна и прави график за ползването им от спортните клубове.

"Община Варна е пионер в това да дава за безвъзмездно ползване спортни клубове във Варна без плащане дори на консумативи като техен ангажимент е те да провеждат начално обучение по вида спорт целогодишно. Всеки родител може да заведе детето си. Провежда се по график на два сеанса. Популяризираме го максимално, за да знаят родителите и изберат спорт за своето дете за безвъзмездно обучение. Когато детето се спре на определен спорт, тогава вече може да го запишат в клуба.

56 спортни клуба ползват безвъзмездно база, това е прецедент в страната. Новите спортни бази, които се строят напредват, това са новият комплекс във "Владиславово", на ул. "Студентска" и комплекса във "Виница". Направихме спортни площадки в 18 училища, изградени бяха фитнес площадки на открито в дворовете, които се ползват и от гражданите. Навсякъде по настояване на директорите беше изградено и видеонаблюдение. Всичко това е прекрасна предпоставка за развитието на масовия спорт в Община Варна и след десет години ще има резултати. 28 училища във Варна имат хубава спортна база, не само в дворовете. И тази година приоритетите ще са в развитието на детско-юношеския спорт. Проектът е уникален за страната, нарича се "Тренировъчен урок", сподели още Кристиян Димитров.  

Подробности вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.12.2019 г.
+1
 
 
Не разбрах само къде игрищата за футбол са безплатни. Във Варна няма един нормален стадион за игра на децата от футболните клубове.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: