Община Варна с важен призив към гражданите заради лошото време

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
17:35 / 28.02.2022
5720
Поради усложнената метеорологична обстановка - силен снеговалеж и снегонавявания, се призовават гражданите да използват обходни маршрути или да не предприемат преминаване по пътищата Каменар - Въглен и Каменар - Долище. Екипите на снегопочистващите фирми работят непрекъснато, съобщават от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". 

В момента на територията на район "Младост" работят 7 машини, в район "Владислав Варненчик" на терен е 1 машина, в район "Приморски" - 2 машини, в район "Аспарухово" - 3 машини. В район "Одесос" към момента не е установена нужда от изкарването на снегопочистваща техника. Всички фирми са задължени да правят периодични обходи на районите и да реагират незабавно при нужда, посочват още от ресорната дирекция. По техни данни, фирмите гарантират за готовността си осигуряване на машини и материали за обработка на пътните платна. 

Поддържането на улиците и пътищата във Варна през зимния сезон се осигурява от четири фирми, като разпределението им по райони и кметства е следното: район "Одесос“ – "Инфра Експерт“ АД; район "Приморски“ – "Хидрострой“ АД; район "Младост“, кметство с. Каменар – "Инжстройинженеринг“ ЕООД; район "Владислав Варненчик“, кметство с. Тополи и кметство с. Казашко – също "Инжстройинженеринг“ ЕООД; район "Аспарухово“, кметство с. Константиново и кметство с. Звездица – "ЗМБГ“ АД.

Виж коментарите (2)

Още по темата (375):
28.10.2022 Нашенци луднаха, разграбиха магазините за електроуреди
14.07.2022 Може да останем и без парно тази зима
01.07.2022 Стартира приемът на документи за отпускането на помощи за отопление
20.04.2022 В столицата отново заваля сняг
20.04.2022 Това видео не е правено на 20-ти януари!
20.04.2022 Великден и пролет ли? По-добре вижте какво се случва в планините
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).