Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна се включва в проект "Подкрепа за териториална декарбонизация"
Автор: Пламена Николова 11:04 / 19.04.2021Коментари (0)1124
©
Община Варна се включва в проект "Подкрепа за териториална декарбонизация“. Цел на проекта е помощ за 8-те въглеродно-интензивни области в подготовката на техните Териториални планове за справедлив преход (ТПСП).  Проектът е с продължителност 13 месеца, съобщи Ани Николова, директор на дирекция "Европейски и национални оперативни програми“ в Община Варна.

В хода на проекта ще се изготви профил на всяка от избраните 8 области, включващ икономическо развитие, екология, социални дейности, възможности за развитие, след което ще се идентифицират индивидуалните потребности на всеки от регионите. Ще се разпишат цели и ще се дефинират операции за всеки регион.

Проектът предоставя възможност на Община Варна след разработването на ТПСП адекватно и ефективно използване на европейските финансови механизми и инструменти.

На 14.04.2021 г. и на 16.04.2021 г. Ани Николова и Бистра Димова, началник отдел "Програми и проекти“ взеха участие в онлайн срещи с представители на  Министерство на Енергетиката, Министерство на труда и социалната политика,  Министерство на икономиката, Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Световната банка. По време на срещите бе представен проект “Подкрепа за териториална декарбонизация", който се изпълнява съвместно със Световната банка. През втория ден срещата беше на областно ниво, в която се включиха и експерти в сферата на екологията и енергийната ефективност.

По време на срещите бе припомнено, че Министерството на енергетиката сключи споразумение с Международната банка за възстановяване и развитие (Световната банка) за предоставяне на възмездни консултантски услуги "Подкрепа за териториална декарбонизация“. С влизането в сила на 05.02.2021 г. на споразумението стартира процеса на подготовка на необходимите анализи във връзка с разработването на ТПСП на 8-те допълнително идентифицирани региона, които ще бъдат сред най-засегнатите от прехода към неутрална по отношение на климата икономика, във връзка с Европейската зелена сделка.

Справедливият преход за всички гарантира, че никой няма да бъде изоставен при енергийния и климатичен преход. Той обединява засегнатите заинтересовани страни за създаване на планове, политики и реформи, които да укрепят институциите и да мобилизират инвестиции, необходими за декарбонизацията на регионалните икономики и секторите с висока въглеродна интензивност; Подкрепа на засегнатите хора на работните им места и в живота им след преход.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: