Община Варна спечели финансиране за продължаване на дейността на Областния информационен център за еврофондовете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:28 / 11.02.2016
746
Община Варна спечелиевропейскофинансиране за продължаване на дейността на Областнияинформационенцентър-Варнапрезновияпрограмен период. 

Работата на центъра за популязиране на възможностите за кандидатстване по еврофондовете ще се изпълнява по проект "Функциониране на Областен информационен център - Варна".

 Той е на стойност 500 000 лв. и е одобрен за финансиране от Оперативна програма "Добро управление"2014-2020г.

ОИЦ-Варна ще продължи да предоставя безплатно информация за еврофондовете на фирми, институции, администрации, неправителствени организации и граждани от 12-те общини във Варненска област, както и да организира публични информационни събития в цялата област. 

Нов момент е разширяване на функциите на ОИЦ-Варна. Експертите на центъра ще информират за възможностите за финансиране не само по оперативните програми, а и за всички останали програми, които се финансират от Европейските структурни и инвестиционни фондовете.
Офисът на Областния информационен център - Варна отвори врати на площад "Св.Св.Кирил и Методий"№2(Козирката) през лятото на 2012 година. Той бесъздаденпрезпредходнияпрограмен период по проект на Община Варна с финансоватаподкрепа на Оперативна програма "Техническапомощ"2007-2013г. като част от мрежата от 28 информационницентрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейскиясъюз в България. Досегацентърът е провел 128 публичнисъбитиявъв Варна и общините от областта и 5 общи инициативи с останалитеобластниинформационницентрове. Статистиката за дейността на ОИЦ-Варна от началото на проектавключванад 38 000 информираниграждани, фирми, организации и институции, които са получили информация за еврофондовете на място в офиса, по време насъбитие или са се информирали от групата на ОИЦ въвФейсбук. 

С новия проект дейността на ОИЦ се удължава до 2018 г.вкл., като се планира ново финансиране след това, което да обезпечифункционирането на центъра до 2023 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).