Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна търси младежи, които да обучи и вземе на работа
Автор: Пламена Николова 09:28 / 27.12.2016Коментари (7)20896
©
Ани Николова
Срокът за набиране на млади хора, които да се обучават по проекта "Активни" на Община Варна и след това да работят 6 месеца в общинските структури, се удължава до 31 януари 2017 г. Това съобщи за Varna24.bg Ани Николова, директор на дирекция "Европейски и национални оперативни програми".

Проектът "Активни" е по програма "Човешки ресурси" и има за цел насърчаване на млади хора, които не са в процес на обучение и не са регистрирани в Бюрото по труда, да започнат работа, като преди това минат обучение в рамкитена 6 месеца. След това ще бъдат наети на работа в Община Варна и към общинските предприятия, като за това ще получават минимална заплата, обясни Ани Николова.

В рамките на обучението си младите хора получават стипендия в размер на 10 лв. на ден. След като се обучат получават сертификат за придобитата специалност.

4 са професиите, по които се обучават и съответно ще работят - оператор на компютър, като в тази област обучението вече премина, каза Николова.

"10 човека завършиха курса и започнаха работа към общинските дирекции и някои от общинските предприятия. В момента са в процес на подаване на заявления за останалите професии-еколог, озеленител и спасител бедствия аварии и икатастрофи. По тези три професии са подадени 24 заявления и са необходими още 32 кандидатури, за да можем да сформираме курсовете за обучения и те да започнат. Удължили сме срока за примане на документи до 31 януари. Повече информация младите хора могат да намерят на сайта на Община Варна, на сайтана обучаващата организация - www.znamimoga.bg, както и в офиса на обучаващата организация на ул. "Парижка комуна" 2.

Изискванията са желаещите да са на възраст до 29 години, да не са регистрирани в Бюрото по труда, да не са в процес на обучение и да не са работили в последните 4 месеца. След преминаване на обучение ще бъдат наети на работа към общината, районните кметства и общинските предприятия. В рамките на половин година ще получават минималната работна заплата. Тези средства се поемат от Европейския социален фонд, като безвъзмездна финансова помощ, Община Варна няма съфинансиране на проекта. Това е в контекста на титлата Варна-Европейска младежка столица и е подходящо за изпълнение през тази и следващата година, като по този начин намаляваме младежката безработица, даваме приоритет на младежките политики в сферата на трудовата заетост и възможност на тези млади хора, които заявят желание за участие да намерят своята първа работа, да попаднат в публичната сфера, в местната власт и нейните структури, да добият опит и да станат по-конкурентно способни на пазара на труда", обясни Ани Николова.

Стойността на проекта е 375 хил.лв., а периода за изпълнение 15 месеца.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нали ги пращахте овчари и козари да стават и да сеят картофи,ха сега ги търсете при банкянското говедо !!!
Aнонимен
на 27.12.2016 г.
0
 
 
предлагам об6тина варна да предлойи подобно не6то и за такива младейи които са са телк с право на работа дето не ги вземат на работа никаде.
0
 
 
Само едно ще кажа бъдете по коректни с децата защото след 6м.са на улицата пак само че вие сте усвоили поредните евро пари. От такава програма се подарихме вече, не се връзване!
0
 
 
Търсите вий, на майка си п**ката търсите. Отдавна не ви се хващам на кьорфишеците, лайнари прости, вървете да си е***е майката проста лъжлива
0
 
 
Не знам кой младеж ще се хване на такава работа за без пари
0
 
 
Млади хора, на минимална заплата.... 10 лв. на ден! Подигравка !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: