Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна възложи проектиране на нова учебна база на МГ "Д-р Петър Берон"
Автор: Екип Varna24.bg 16:17 / 11.01.2024Коментари (0)1280
©
С възлагателно писмо до австрийската фирма "Рийглер Рийве Архитекти ЦТ" ГМБХ, Австрия (архитектурна къща), Община Варна вчера възложи изработване на инвестиционен проект за Нова учебна база на математическа гимназия "Д-р Петър Берон"  във Варна.

Фирмата е избрана след провеждане през м. юли-август 2023 г. на открита процедура, като е предложила да изработи идейния и технически проект за сумата от 680 000 лева без ДДС. По-късно, в началото на м. ноември 2023 г., предходното ръководство на Общината е сключило договора с тях. Срокът на идейното проектирането е 45 дни, а на техническото – 60 дни. Финансирането на проектирането е със средства на Община Варна.

"Поставяме начало на изграждането на дългоочакваната нова учебна база на Математическата гимназия", коментира кметът на Варна Благомир Коцев по повод възлагането на проектирането.

"Радвам се да съобщя, че сроковете са обозрими. Много начална част от строително-ремонтни работи се надяваме да можем да започнем още от края на 2024 г., а в двугодишните разчети сме предвидили и бюджет за следващата", каза още Коцев на координационна среща по проекта.

Припомняме, че индикативната стойност на проекта, преди да е направено проектирането, е около 60 милиона лева за около 3 години. Община Варна заложи значителен ресурс от общата сума нужна за изграждането на новата сграда през 2024 г. - около 8 719 800 лв., за да има бърз напредък по проекта.

Ресурсът бе одобрен при приемането от Народното събрание на Държавния бюджет за 2024 г., като част от списъка с 51 инвестиционни проекта на Община Варна, готови за строеж със строително разрешително или в напреднала готовност за техническо проектиране. Както съобщихме по-рано, за тези 51 проекта Община Варна ще разполага с обща сума от 100 милиона лева през тази година, като за изграждането на МГ са осигурени около 9 % от ресурса, наличен за града.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: