Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общинар: Предупреждавах за потопа във Варна, ще има и втори
Автор: Екип Varna24.bg 09:11 / 21.06.2014Коментари (18)19971
©
Многократно предупреждавах, че ще има потоп в "Аспарухово", но никой не ме чу. Сега искам да кажа, че същото очаква хората от северната страна на Варна. Пускал са сигнали и за двете части на Варна, заяви пред Фрог нюз общинският съветник от морската столица Костадин Костадинов.

Гората в Дженавара я няма, има храсталаци и това е големият проблем. Когато падне дъжд гората има роля да задържа водата, когато обаче гората я няма, водата се свлича безпрепятствено. Отделно канализациите в целия град са задръстени от години и не се почистват. Една голяма част от тях са с откраднати капаци и това още по-лесно ги задръства. Когато има задръстена канализация, пълни с боклуци или с незаконни постройки дерета и като прибавим към всичко това липсата на гора, за да задържа водата, плюс огромния дъжд, се получава ситуацията от вчера. От най-високата точка на Дженавара, от върха на тепето до морето има 500 - 1000 м. Не би трябвало да се случи всичкото това и никога досега не се е случвало. Имало е много по-големи наводнения в предишни години - през 1951 година се излива около 200 л, близо 2 пъти по-голям дъжд от вчера, тогава не е имало такива катастрофални последици, просто защото деретата не са били застроени, били са чисти и гората си е съществувала, посочва причините за водния ад в морската столица общинският съветник.

На практика Варна е разположена върху 2 плата - Авренското и Франгелското. Авренското плато с най-северна точка Джанавара и Франгелското, което се намира от северната страна на варненския залив. Между другото предупреждавах какво може да се случи за квартал Аспарухово, сега искам да кажа какво ще се случи от другата страна на Варна - северната. Под село Каменар гората навремето беше изкуствено залесена, за да спре наводненията, които са били в силата си през 90-те години. Тогава общината взема решение да се направи гора и да се залеси целия склон, само че междувременно след 90-та година започна да се връща тази земя на хора, а те да строят къщи. Циганите започнаха да изсичат гората, която горе крепеше склона, разказва Костадинов.

Отидох в полицията, за да пусна сигналите за Аспарухово и за северната част и те ми казаха: "Ние задържаме циганите и като започнем да пишем документацията, изпращаме я в прокуратурата и тя отказва да образува наказателно производство, защото това е малозначителна кражба. Според едно тълкователно юридическо определение всяка кражба под стойността на минималната работна заплата, т.е. под 340 лв., се води малозначително престъпление и прокурорът отказва да образува наказателно производство и затова полицаите ги пускат. Казвах им: Поне конфискувайте коня, каруцата и дървения им материал. Те ми отговориха: Не можем, защото няма къде да държим конете, дървения материал и каруцата. Отидох и говорих с прокуратурата. Те казаха: "Ние сме се пробвали да водим дела. Осъждаме циганина, обаче той не може да плати глобата, защото няма нищо. Няма какво да му се прибере и той отново остава ненаказан". Предложих да го накарат да си отработи наказанието, но ми се отговори, че за това трябва наказателна промяна. Инициирах такава, писах на Правната комисия миналата година, не получих отговор. След което отидох в Горското, оттам ми казаха, че имат един-единствен горски на територията на общината. Той не само че не може да помогне, но е заплашван с бой. Пак не се отказах, поставих въпроса пред бившия кмет на Варна Кирил Йорданов, тъй като една част от гората, която се сече е общинска. Отговорът му беше: "Ще се обърна към полицията", разказа за абсурдите на държавата Костадинов.



Още по темата: общо новини по темата: 444
20.06.2021 »
19.06.2020 »
13.08.2019 »
19.06.2019 »
12.04.2019 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.06.2014 г.
0
 
 
МНОГО Е ЛЕСНО ДА ПЛЮЕМ ПО СТАНИШЕВ, БОРИСОВ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. ТЕ НЯМА ДА ДОЙДАТ ДА ПОЧИСТВАТ ОТВОДНИТЕЛНИ КАНАЛИИ ДА ОПРАВЯТ СЪОРАЖЕНИЯ. НЕ Е ТЯХНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ. А НИЕ КОГА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИМ? КОГА ВСЕКИ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ЩЕ СИ СВЪРШИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КАКТО ТРЯБВА И КОГАТО ТРЯБВА? ТРЯБВАТ ОТГОВОРНИ И ИНИЦИАТИВНИ ХОРА. ЗАЩОТО ТЕЗИ ТРАГЕДИИ НЯМАШЕ ДА СПОДЕЛЯТ ХОРАТА, АКО ВСЕКИ ПО ВЕРИГАТА СИ БЕШЕ СВЪРШИЛ РАБОТАТА, А НЕ САМО ДА СИ СТОИ НА СТОЛЧЕТО И ДА ЧАКА ПОРЕДНАТА ЗАПЛАТА. ДЪРЖАВАТА НИ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ НИКОГА, АКО САМО СЕ ОПЛАКВАМЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, А НИЕ НИЩО ДА НЕ ДАВАМЕ ОТ СЕБЕ СИ. НЯМА КАК ДА СТАНЕ. ТРЯБВА СЪВЕСТ, ОТГОВОРНОСТ И САМОСЪЗНАНИЕ. ТРЯБВА ДА УЧИМ ДЕЦАТА НИ ОЩЕ ОТ МАЛКИ НА ТОВА, ЗА ДА СЕ ПОЛУЧАТ НЕЩАТА.
Aнонимен
на 22.06.2014 г.
0
 
 
ТРЯБВА ПИСМЕНО ДА СЕ НАПИШЕЖАЛБА ,В КОЯТО НА КРАЯ ДА СЕ ПРЕДУПРЕДИ,ЧЕ В СЛУЧАЙ НА НЕВЗЕМАНЕ НА СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ ОТ СЪОТВЕТНИТААААЕ ОРГАНИ -НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ НА....... ЩЕ ВЗЕМЕМ ЗАКОНА В СВОИ РЪЦЕ! ДА ПОСЛЕДВАТ ПОДПИСИ С АДРЕСИ НА ЗАЯВИТЕЛИТЕ! ХОРАТА ОТ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ДА СЕ СЪБЕРАТ ,ДА ИЗБЕРАТ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ ОТГОВОРНА КОМИСИЯ ,ДА СЕ НАБЕЛЕЖАТ МЕРКИ СРЕЩУ КРАДЦИТЕ ,НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА ЦИГАНИ ИЛИ ДРУГИ И ДА СЕ РЕШИ КАК ДА СЕ ДЕЙСТВА! МОЖЕ ДА СЕ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД-РЕШЕНИЕ, НАПРИМЕР,СЛЕД 20 ЧАСА ДА НЕ СЕ ИЗЛИЗА С КАРУЦИ И Т . И СЪОТВЕТНО ДА ИМА ДЕЖУРНИ ОТ СЕЛОТО КОИТО ДА КОНТРОЛИРАТ!
0
 
 
Вместо този закъснял плач,просто искайте оставка,като започнете с кмета.
0
 
 
Варненска прокуратура просто не функционира. По-добре въобще да я закрият и тези средства да бъдат спестени или пренасочени.
Aнонимен
на 21.06.2014 г.
0
 
 
Същото ще се случи и на Владиславово , което е също под Франгенското плато , всеки ден , особено зимата , се изнасят каруци с дърва .
0
 
 
ak47 e решението и всичко го знаят, колкото и да не ми се иска ,,,
0
 
 
Предсказанията се сбъдват Вчера имаше свлачище на пътя за с,Каменар.Защитната мрежа не издържа и няколко кубика скали са на платното, а можеше да има и жертви. Това ли чакате?
0
 
 
вярно е ами в нашето село в парка секат а горите толкова са оредели че нямам думи
0
 
 
ЩЕ ДОЙДА И АЗ ,НО С КАЛАШНИКВ..ДРУГ ПЪТ НЯМА КАТО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ГЛАС НАРОДЕН
-1
 
 
Стига сте плашили хората бе,жълтаци.....като го е предвидил,защо не го е казал преди 1 месец....да се давииии !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: