Общинари се учат на инфраструктура в Германия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:36 / 26.10.2009
457
Как се строи модерна инфраструктура от ново поколение ще учат в Германия варненски общинари. Представителите на дирекция "Инженерна инфраструктура" са на спецсеминар, в който трябва да усвоят тънкостите и новостите при инфраструктурните съоръжения.

Малко преди това те са се срещнали с представители на Европейската комисия. Бил е оценен напредъкът на проекта на Варна по програма ИСПА. Още през миналата година стартира дълго отлагания проект за подобрение на водния цикъл на града. Проведени са срещи със строителите и надзорната фирма. При последния преглед, представители на Европейската комисия дали добра оценка за постигнатия напредък.

В рамките на заданието трябва да се изгради пречиствателна станция и тласкател в "Аспарухово". Освен това трябва да се подменят и ВиК тръбите в "Кайсиева градина".

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).