Общинарите остават без 13-а заплата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:32 / 24.11.2009
725
Общинските служители ще останат без 13-а заплата тази година. В условията на тежка финансова криза не можем да си позволим коледни премии за кметската администрация. Това коментира зам.-кметът доц. Борислав Борисов.

Финансистът обаче бе категоричен, че община Варна няма просрочени задължения към фирмите, с които работи. Повод за коментара му бе новината, че държавата отлага плащания по договори за обществени поръчки и по европрограми. Тъй като кабинетът дължал на бизнеса около 1,5 млрд. лв., много фирми, особено в строителния бранш, били застрашени от фалити.

Финансист №1 на Варна обаче бе категоричен, че общината редовно изплаща задълженията си.

С писмо до кметската администрация финансовият министър Симеон Дянков лично предупредил да не се допуска неразплащане на общинските задължения. В рамките на обсъжданията по актуализацията на бюджета председателят на постоянната комисия "Финанси и бюджет" Янко Станев информира, че всяка година неразплатените задължения на община Варна по преходни обекти са между 5 и 7 млн. лв. Заради кризата обаче правителството очаквало общинските разходи да се ограничат до размера на реално получените постъпления.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).