Общината дава 1,5 млн.лв. за изграждане и поддръжка на нови светофари във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:20 / 16.04.2018
2755
Община Варна дава 1,5 млн.лв. на фирмата, която ще спечели търга за  изграждането и поддържането на светофари във Варна в следващите четири години. Това научи Varna24.bg от обявената обществена поръчка за "Изграждане, основен ремонт и реконструкция на светофарни уредби на територията на община Варна".

Изпълнението включва следните дейности: Изпълнение на строително-монтажните работи съгласно инвестиционния проект, изпълнение на непредвидени работи; доставка и влагане в строителството, реконструкцията на необходимите и съответстващи на инвестиционния проект строителни продукти; производство и/или доставка на детайли/елементи, съоръжения и материали и влагането им в строежа; уведомяване на общината за възникналата необходимост от допълнително проектиране; извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания; участие в процедурата по въвеждане на светофарите в експлоатация; отстраняване на недостатъците, установени при предаването и въвеждането в експлоатация; отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове, определени с договора за възлагане на обществената поръчка в съответствие с офертата.

Обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, включени в обхвата на обществената поръчка ще се определят при всяко конкретно възлагане. Ще се имат предвид приблизителни количества на база изпълнявани обекти през 2016 г. и 2017 г., както и ориентировъчни, прогнозни количества, за период следващи 12 месеца, както следва: 10 броя обекти са изпълнени за 2016 г. и 2017 г, които са ново изградени светофарни уредби. 3 броя обекти са заложени в бюджета за 2018 г. на Община Варна, които са предвидени за ново изграждане.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).