Общината дава 50 млн.лв. за ремонт на междублокови пространства, детски и спортни площадки

Автор: Пламена Николова
Коментари (12)
11:23 / 31.05.2017
4763
50 млн.лв. ще вложи Община Варна в ремонти по инфраструктурата на морската столица, научи Varna24.bg

Обявен е търг за обществена поръчка, който има за цел да намери изпълнител, който да направи текущ ремонт на междублокови пространства извън границите на уличната и пътна мрежа; детски и спортни площадки.

Текущия ремонт се осъществява чрез отстраняване на отделни повреди по алеи, плочници, кътове за отдих, детски и спортни площадки. С парите трябва да бъдат възстановени разрушени алеи, тротоари, бордюри, отводнителни съоръжения в отделни участъци.

При необходимост се очаква извършване на ремонт на елементи от техническата инфраструктура. В това влиза благоустрояване, строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация на междублокови пространства извън границите на уличната и пътна мрежа; детски и спортни площадки.

Стойността, без да се включва ДДС, на поръчката е 50 000 000 лв., се посочва в документацията, публикувана на страницата на Агенцията аз обществени поръчки.  

Приблизителните количества на база изпълнявани дейности през предходните 12 месеца е рехабилитация асфалтова настилка - 25 000 кв.м., нови пешеходни трасета - 30 000 кв.м., реконструкция и рехабилитация на 200 бр. детски площадки.

Ориентировъчни, прогнозни количества, за период следващи 12 месеца на база приет бюджет на Община Варна за 2017, по видове дейности са следните:

Благоустрояване на парк "Възраждане" в УПИ III-621" за публично парково пространство", кв.17 /ПИ 10135.3511.621/, по плана на ж.к. "Възраждане" - I м.р., гр. Варна.

Реконструкция, основен ремонт и ново изграждане на площадки за игра на открито; спортни и фитнес площадки на открито в район "Владислав Варненчик", район "Младост", район "Одесос", район "Аспарухово" и район "Приморски" и др.

Спортна площадка "Галата".

Участниците в търга се очаква да притежават минимален оборот в сферата на предмета на поръчката в размер на 5 000 000 лв. (или равностойността на посочената стойност в друга валута) общо за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.

Участниците следва да докажат, че имат опит в изпълнение на строителство с предмет и обем идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.

Крайният срок за подаване на офертите е 3 юли 2017 г. 


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).