Общината харизва къща на италианци, те не я харесват

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:48 / 27.10.2009
629
Общината е предложила да предостави безвъзмездно свой имот на италианското посолство, за да се направи в него културен институт, популяризиращ Ботуша. Администрацията е предложила две сгради. Италианците обаче не харесали нито една от тях. Това стана ясно на среща на кмета Кирил Йорданов с посланика на Италия у нас Стефано Бенацо. По думите на дипломата, предложеното не отговаряло на това, което търсели. Бенацо посочи, че предпочитали сграда, която да е съвсем в центъра и на пешеходна зона. „Предложихме им сграда в широкия център и една на 200 метра от общината", обясни кметът след срещата си с посланика. По думите му, първата се е сторила на италинаците отдалечена.

Другата е на ул. „Драгоман" 32 и понастоящем в нея се помещава варненският Лайънс клуб, който също ползва сградата безвъзмездно. От организацията веднага декларирали, че ще приветстват съжителство с културния институт. Но и тази сграда не харесала на чужденците. Според кмета, причината е, че къщата е в доста окаяно състояние. „Все пак инициативата за италианския културен институт вече е подета и ще търсим други варианти за реализирането й", посочи той. Междувременно стана ясно, че къщата на „Драгоман" ще бъде реновирана по проекта за енергийна ефективност, финансиран от норвежкото правителство. С близо 80 000 евро ще е напълно обновена, а ремонтът й ще започне до дни.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).