Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината не иска ексзатворници в сградата си
Автор: Екип Varna24.bg 10:05 / 09.11.2009Коментари (0)525
© Varna24.bg
Местната администрация не иска да допуска бивши затворници в сградата на община Варна. Това каза бившият председател на „Наблюдателната комисия", която отговаря за реинтеграцията на експандизчиите и настоящ депутат от „Атака" Цвета Георгиева. „Повече от 2 г. комисията не е работила, защото местната администрация саботира нейната дейност", жалва се тя. Общината като институция е задължена да обгрижва излезлите от затвора да се приобщят по-лесно към обществото. С тази цел е създадена и наблюдателната комисия, но от общината отказали да излъчат свои представители за нея, добави Георгиева. Освен това от администрацията на кмета Кирил Йорданов категорично заявили, че не искат да допускат бивши затворници да се разхождат по етажите на сградата. „Невъзможно бе да работим ефективно, при условие, че не разполагахме с помещение, в което да се срещаме с тези хора", коментира Георгиева.

„Аз лично не си спомням Цвета Георгиева да е искала от мен да й предоставя стая за тази цел", каза в отговор главният секретар на община Варна Михаил Куликов. Според него обаче, по етажите на сградата, в която се помещава местната власт, не трябва да се разхождат не само бивши затворници, но и редови граждани. „Тук не може непрекъснато някой да щъка напред-назад. Затова се правят тези реформи, с които целим да изнесем библиотеката от сградата на общината, а в тези помещения, които са с отделен вход, да се настанят информационният център и Общинският съвет", коментира Куликов. „Освен това аз не виждам какво е спирало Цвета Георгиева да направи изнесена приемна на комисията извън сградата на общината", добави главният секретар. Сега председател на наблюдателната комисия е общинският съветник от БСП Огнян Къчев.

Той има амбицията да я превърне в добре работещ орган на местната власт. "Засега в комисията сме аз и Орлин Симеонов от ГЕРБ. Ще поканя в нея да участват не само от общината, но и хора от областната дирекция и 5-те районни управления на МВР във Варна, Бюрото по труда и Отделът за закрила на детето. Желанието ми е до края на ноември комисията да заработи ефективно", каза Къчев. Той смята, че притесненията на администрацията за пропускателния режим в сградата на общината са донякъде основателни, но е и категоричен, че бившите затворници не трябва да бъдат дискриминирани.

Наблюдателната комисия е орган, в чиито правомощия дори е предвидено да дава становище по исканията за помилване и предсрочно освобождаване на затворници. Затова Къчев смята в бъдеще да посещават излежаващите присъди в килиите им.

Източник: в. "Позвънете новини"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: