Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината оборудва Онкото във Варна с най-модерната лапароскопска апаратура
Автор: Екип Varna24.bg 09:12 / 25.01.2019Коментари (0)1912
© Varna24.bg
Общинската "Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков - Варна“ ЕООД  оборудва Хирургическо отделение и Отделение по онкологична гастроентерология с последно поколение ендоскопска и лапароскопска апаратура, както и нов апарат за ултразвуково изследване. Модерната техника бе закупена с финансовата подкрепа на Община Варна. С отпуснатите близо 500 000 лева в общинската болница вече има изградена цялостна, интегрирана система от образни, документационни и комуникационни компоненти.

Новата апаратура вече е въведена в експлоатация . С нея се работи активно за диагностика и лечение в Отделението по онкологична гастроентерология. Над 20 са извършените вече щадящи операции в Хирургическо отделение.

Миниинвазивната диагностика и лапароскопската хирургия се считат за най-значимото постижение в областта на коремната хирургията през последните години. Докато оперира, хирургът следи интервенцията в реално време с помощта на видео системи, които му осигуряват много по-чист и подробен образ, с възможност за приближаване и насочване.

При операции, извършени с модерната лапароскопска апаратура, се нанася възможно най-малка травма на организма. Минималните разрези водят до по-бързо възстановяване на пациента, по-малко болки в следоперативния период и по-добър естетичен ефект. Доказано е, че лапароскопските операции не водят до потискане на имунната система на болния, което е особено важно за възстановяването му след боледуването.

С влизането в експлоатация на новата техника, СБАЛОЗ – Варна ще може да отговори на тенденцията на нарастване на броя на пациентите, които желаят да бъдат лекувани и оперирани от специалистите на общинското здравно заведение. В  хирургичното отделение на СБАЛОЗ се извършват над 1 500 операци годишно като броят им може да бъде завишен с активното и ефективно използване на новата лапароскопска апаратура.

В последните 4 години общинските инвестициите в болнично оборудване и подобряване на материалната база в онкологичната болница са над 1,6 млн. лева. Модерният център за лъчетерапия в СБАЛОЗ-Варна също е изграден с финансовата подкрепа на Община Варна. В него вече функционира и единствената по рода си в България съвременна дозиметърична апаратура - системи за измерване, мониторинг, контрол и визуализиране на радиационните параметри в Отделението по лъчелечение, на стойност 347 100. Средствата са спечелени по проект на болницата, финансиран по ОП "Развитие на човешките ресурси“. Той е реализиран изцяло от екип на лечебното заведение с основна цел - осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд на персонала.

С модерния център за лъчетерапия, оборудван отново с финансовата и логистична подкрепа на Община Варна, съвременното Отделение по образна диагностика и новата техника за отделенията по гастроентерология и хирургия, висококвалифицираните кадри и добре поддържана материална и леглова база, СБАЛОЗ – Варна е една от водещите болници в Североизточна България за диагностика и лечение на онкологични заболявания.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: