Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината отпуска 130 000 лв. за превенция на рисковото поведение сред децата и младежите
Автор: Екип Varna24.bg 13:49 / 29.01.2016Коментари (0)610
©
Община Варна подпомогна със 130 000 лв. неправителствения сектор в рамките на партньорството си за превенция на рисковото поведение сред децата и младите хора. През 2015 г. с тези средствата са финансирани 7 програми и 13 проекта на НПО. Това обяви днес директорът на общинската дирекция "Превенции" Светлана Коева по време на кръгла маса на тема "Община Варна - неправителствен сектор. Партньорство в превенцията на рисковото поведение сред деца и млади хора". Форумът бе открит от зам.-кмета Тодор Иванов, а негов организатор е дирекция "Превенции" на Община Варна в партньорство с неправителствени организации.

В проявата се включиха общински съветници, представители на дирекциите "Социални дейности" и "Здравеопазване", на РИО на МОН, "Социално подпомагане", на ОД на МВР - Варна, както и представители от 17 сдружения.

В своето изложение Светлана Коева подчерта, че ефективната, качествена и устойчива политика на Община Варна по отношение превенцията на рисковото поведение сред децата и младите хора, се дължи на доброто партньорство с неправителствени организации. Изтъкната бе важната роля на изградените мрежи за взаимодействие както между дирекция "Превенции" и организациите, така и между самите тях.

На срещата бяха представени параметрите на приетата от ОбС "Програма за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора - 2016", както и програми и проекти, значими със спецификата на целевите си групи, използваните подходи и иновативните дейности - "Програма за психологическо консултиране и психотерапия на студенти в риск", "Програма за превенция на самоубийствата при деца и млади хора", "Училищно базирана програма за превенция на риска, свързан с употребата на алкохол, тютюн и легални психоактивни вещества" и "Програма за изграждане и позитивиране на адекватни социални умения у пълнолетни правонарушители (18 - 25 г.) с история на употреба на наркотици, изтърпяващи ефективно наказание в затвор Варна". Бяха дискутирани кампанията "Православни ценности срещу наркотиците", проектите "Ранни срещи с правото", "Безопасен интернет" и "Превенция на рисковото поведение сред уязвими деца чрез интерактивна работа с мобилна игротека "Шпилофан".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: