Общината прибра Грамадата на склад, съвета решава съдбата й

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:02 / 01.02.2016
921
Във връзка с ремонт на пешеходната зона - пред сградата на Община Варна, при който трябва да бъде подновена настилката, Грамадата от камъни е временно преместена и се съхранява в база на общинско предприятие, съобщиха за Varna24.bg от общината.

Съдбата й ще бъде решена от ОбС на Варна, след обсъждане на всички проекти и предложения на неправителствени организации и граждани.

Многократно общински съветници предлагаха Грамадата да бъде махната, но заради общественото напрежение символът на варненското недоволство остана непокътнат близо 3 години.

Преди броени дни обаче започна ремонт на настилката пред сградата на Общината и символът на народното недоволство и гняв беше разчистен. 

В края на 2014 г. конкурс спечели идеята на Людмила Господинова - Грамадата да бъде преместена в обемно сърце от метална конструкция и мрежа, както и с две стълбички, разположени север-юг и водещи до отвор, през който да има възможност да се пускат още камъни.

Това е активна скулптура, в която творци са гражданите. Във времето би могло да се оформи като добра среда за засаждане на растения и да стане едно живо сърце. От камъните на нашето недоволство към цветята на нашата любов, е посланието на проекта.

Все още обаче не е ясно дали именно този проект ще реши съдбата на Грамадата.

Ремонтът пред Общината трябва да приключи до края на март, ако времето позволява. До тогава пешеходците ще трябва да се движат покрай сградата на местната управа само по велоалеята и да делят трасето с велосипедистите. 


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).