Общината ще отпусне еднократни социални помощи на 264 варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:23 / 24.03.2022
567
264 души ще получат еднократни социални помощи от Община Варна, реши единодушно ресорната комисия към местния парламент. Гласуваните средства са в размер на общо 73 350 лв., като повечето суми варират между 200 и 400 лева. Те се дават за покриване на инцидентно възникнали жизнени, образователни и комунално-битови потребности. Пет молби бяха отхвърлени, тъй като не отговарят на изискванията за отпускане на финансовата помощ.

Сред темите на днешното заседание на комисията беше Дневният център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания в кв. "Аспарухово“. Центърът, изграден с финансиране по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“, отвори врати на 1 декември 2020 г. В продължение на 16 месеца с европейски средства бе осигурена грижа за 91 пълнолетни лица с увреждания и техните семейства.

Заради приключване на проекта от 1 април 2022 г. центърът вече ще се финансира от държавния бюджет, но е необходимо решение на Общинския съвет. С цел оптимизация в управлението и предвид спецификата на дейността съветниците одобриха предложението социалната услуга "Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания“ да се обедини с "Дневен център за деца и младежи с увреждания "Св. Йоан Златоуст“, който е с капацитет 40 места. Новата структура ще приеме наименованието Комплекс за социални услуги за деца и пълнолетни лица с увреждания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).