Общината тъне във финансова мъгла

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:09 / 12.07.2011
1236
В края на месеца бюджетът на община Варна ще бъде актуализиран, като по предложението за преструктурирането на финансовата програма вече се работи в бюджетната дирекция. Каква точно ще бъде промяната в разпределението на средствата в местната хазна обаче засега никой не иска да коментира. Председателят на съвета Николай Апостолов се задоволи да отговори само, че това ще стане по решение на бюджетната комисия, ръководена от лидера на ДПС - Варна, д-р Янко Станев. Заседание на помощния орган към местния парламент обаче не е насрочено за тази седмица. Вероятно такова ще има след 15 юли, който е срокът, в който трябва бъде обявен отчетът за изпълнението на бюджета на Варна за първата половина на годината.

Стефка Господинова, шефка на финансовата дирекция в администрацията на кмета Кирил Йорданов, категорично отказа за отговаря на въпроси за приходите и разходите на местната власт до момента и посъветва да изчакаме документа за тях да се появи на официалния интернет сайт на общината. Председателят на бюджетната комисия д-р Станев не бе открит за коментар вчера.

За това какво ще предприеме общината с финансите си има отношение и централната власт, и по-специално министерството, ръководено от Симеон Дянков. Преди да се предприеме актуализация на местния бюджет, се чака и неговото становище, подчерта председателят на съвета Николай Апостолов. Той коментира също, че има възможност юлската сесия на съвета да се забави и дори да се прехвърли за август. Най-рано през следващата седмица се очаква да се фиксира датата на заседанието, стига лидерите на политическите фракции в мнозинството около ГЕРБ да успеят да се договорят по въпроса.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).