Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината започва кампания за събиране на стари задължения
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 20.03.2014Коментари (0)553
© Varna24.bg
Община Варна започва кампания за събиране на просрочени задължения на физически и юридически лица към местната хазна, включително и чрез принудително събиране, съобщиха от дирекция "Местни данъци". Успоредно с това продължава изпращането на съобщения на нередовните данъкоплатци. Извършват се проверки и ревизии на юридически лица, които имат изискуеми задължения.

Експертите от "Местни данъци" издават актове за установяване на задължения по декларации на физически и юридически лица на основание чл. 107 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, с което се спира давността на задълженията и те могат да бъдат събирани принудително от публичен изпълнител или държавен съдебен изпълнител. С цел постигане на по-голяма ефективност в община Варна вече има действащи публични изпълнители.За всички некоректни длъжници, които до момента са получили актове за установяване на публични задължения и покани за доброволно изпълнение, се предприемат мерки по обезпечаването и принудителното събиране на дължимите суми. В правомощията на публичния изпълнител към общината е налагането на обезпечителни мерки, съгласно ДОПК.

Справки и допълнителна информация лицата с просрочени задължения могат да получат на място в дирекция "Местни данъци " и на посочените на сайта на общината телефони. Предоставя се възможност и за проверка на задължения онлайн -на www.varna.bg. Чрез въвеждане на ЕГН/ЕИК по Булстат и входящ номер и дата на подадена от лицето данъчна декларация, могат да бъдат направени справки на цялостния данъчен статус на съответното лице -задължения за текущата 2014 година, непогасени задължения за предходни години, последни плащания и дати, справка за декларирани имоти и превозни средства и закрити партиди.

Получилите покани за доброволно изпълнение лица, които не предприемат в указаните срокове действия по погасяване на задълженията си, ще бъдат оповестявани на сайта и на информационните табла в сградата на община Варна.По същия начин се оповестява и бюлетин по чл. 32 от Данъчно- осигурителният процесуален кодекс.Той съдържа съобщения за лицата, които не са открити за връчване на документи от дирекция "Местни данъци". След публикуване на съобщенията лицата имат 14-дневен срок да се явят на място в Дирекция "Местни данъци" за връчване на документите. При неспазване на този срок документите и съобщенията, които не са получени, се считат за редовно връчени и пораждат правни последици.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: