Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината заряза гигантски трап на пътя Варна - Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 11:05 / 08.07.2014Коментари (0)742
© Народно дело
Гигантският трап край пътя Варна - Златни пясъци, в който пропадна цял автомобил, продължава да зее, без да е ремонтиран. Това показа репортерска проверка почти месец след страховития инцидент. Единственото, което се е променило, е поставянето на ограждения около трапа, които допълнително затрудняват преминаването към местността Св. Никола.

Както е известно, макар този район да се смята за един от престижните за живеене, инфраструктурата му е в ужасно състояние и общината от години неглижира проблема. Всъщност местната власт оправдава бездействието си в този случай с... водното бедствие!

Зам.-кметът по инфраструктурата инж. Христо Иванов обясни, че проблемът там бил малък, но станал голям след пороя. Тогава дъждовните потоци отнесли цялата система за отводняване на малката улица и направили трапа в асфалта още по-голям.

По тази причина общината решила да направи малък проект за ремонта, който се изготвя, обясни заместникът на кмета Портних. Парите от него пък ще се чакат от държавата като част от общата сума за справяне с последствията от потопа, почернил "Аспарухово".

Необяснимо остава обаче защо общината сама не е решила "малкия" проблем с огромната дупка преди бедствието. Инцидентът с пропадналата кола беше на 10 юни, доста преди градът ни да бъде връхлетян от пороя. Защо ремонтът на този капан за автомобили край пътя за курортите не е възложен още преди началото на лятото? И това не е ясно.

Със сигурност изготвянето на проект за усложнения след бедствието пътен проблем ще оскъпи поправянето му. На общината обаче сигурно просто така ще й е по-лесно, тъй като парите ще дойдат не от нейния, а от държавния бюджет. Разбира се, изпълнител на строително-монтажните работи ще е вездесъщата фирма "Хидрострой". Както знаем от скандала около бъдещия ремонт на ДКС (нека припомним, пак с пари от правителството), точно на нея общината възлага поддържането на обектите на територията на район "Приморски", където е и въпросният трап.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: