Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общинската социална програма помага на 65 000 варненци
Автор: Екип Varna24.bg 15:12 / 09.12.2015Коментари (0)585
© Varna24.bg
Общинската социална програма помага на 65 000 варненци - деца и възрастни с увреждания и в риск. Това стана ясно на първото заседание на постоянната комисия по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет, пише Черно море. По предложение на нейния председател д-р Лидия Маринова новите съветници бяха запознати с основните параметри на социалната програма на Варна.

В момента за нея се отделят над 13,1 млн.лв., каза шефът на общинската дирекция "Социални дейности и жилищна политика" Любомира Комитска. Тя уточни, че над 80% от услугите се предоставят от външни доставчици. Новите членове на комисията се поинтересуваха какви са "измерителите" за ефективността на социалната програма.

Някои от тях изразиха дори съмнение, че средствата за социалните заведения са разпределени според нуждите, като за едни парите недостигат, а за други са в излишък. Отговорът, който получиха, бе, че всички социални услуги в рамките на програмата се осъществяват по утвърдени държавни стандарти и, че контролът върху изразходването на парите е на 3 нива.

Дадените по социалната програма милиони левове, за нас се превръщат в милиарди, каза по този повод д-р Радко Радев, председател на Дружеството на инвалидите - Варна. Благодарение на тях, можем да живеем като нормални хора, да излизаме от вкъщи, да ходим на кино или спортно събитие, добави той.
Смятам да възобновя инициативата част от заседанията на социалната комисия да са изнесени и да се провеждат на територията на различни социални заведения. Така всеки от новите колеги ще може да се запознае на място с условията и качеството на работа и да получи отговори на своите въпроси, каза д-р Маринова. Тя посъветва новите съветници да намерят време да посетят социалните заведения на територията на Варна, да подават сигнали за нередности и предложения за подобряване на социалните услуги.

На своето заседание комисията одобри актуализацията на бюджет 2015 за социалните дейности. Исканите средства са с 3 млн. лв. повече от предварително предвидените 12,8 млн. лв. Предложението за актуализацията бе насочено към комисията по бюджет и финанси, след което ще влезе за обсъждане в пленарната зала.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: