Общински кантар ще тегли сметопочистващите камиони

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:36 / 19.05.2017
2180
Общински кантар ще тегли сметопочистващите камиони, заяви по време на заседание на Общинския съвет кметът Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

"Система за измерване на камионите, извозващи отпадъци до завода за боклук, e изградeна край жп прелеза на бул. "Девня". Мярката е с цел въвеждане на по-прецизен контрол и отчетност на битовите отпадъци, извозвани до завода в село Езерово или до депото в село Въглен. 

Автоматизираната система за измерване на МПС се обслужва без оператор, с безконтактна карта, идентифицираща регистрационния номер на МПС-то, тара на автомобила и други данни. Всеки камион има 2 карти - за двете възможни крайни точки за извозване на боклука. След измерването водачът получава бележка, съдържаща дата, час, регистрационен номер, собственост на автомобила, чисто тегло на товара - отпадък. Системата извършва измерването само след регистриране на терминала с валидна карта за достъп. Данните се подават чрез онлайн връзка в системата за контрол в сградата на Община Варна. Изградено е и видеонаблюдение на обекта. Максималният товар на автоматизираната везна е 60 т.", съобщи градоначалникът.

Коментарът му бе по повод на обвиненията от общинският съветник Григор Григоров, който твърди, че фирмата, с която има сключен договор за сметопочистване на Варна, е извършила множество нарушения.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).