Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общински съветник брани със "зъби и нокти" сграда в имота си от събаряне
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 15.05.2012Коментари (0)790
© Народно дело
Шефът на регионалната дирекция "Национален строителен контрол" - Североизток, инж. Галин Баев върши абсолютни беззакония. Това заяви общинският съветник от "Промяна за Варна" д-р Петър Липчев. Със зъби и нокти той се опита да предотврати вчера събарянето на постройката, представляваща фитнес, в имота му във "Виница" на ул. "Гларус" 25, но така и не успя.

По думите на Липчев от строителния контрол са извършили не едно нарушение в цялата операция, като се започне от това, че събарят грешна сграда. Онази, за която от РДНСК са издали заповед през 2007 г., че е незаконна и трябва да се срине, била бутната много отдавна. Сега контролният орган се опитвал да събори и тази, която се намирала в коренно различен парцел от посочения в заповедта.

Съветникът показа и множество скици от кадастралната карта на града, за да илюстрира как без никакво разрешение от РДНСК са нахлули на два съседни имота. Именно заради липсата на яснота къде са границите им бил спрян предишният опит за събаряне на постройката. Сега обаче никой не се съобразил със специално изработената трасировка. За да стигнат до сградата пък, в лично Баев прерязал оградата и нахлул, въпреки че не разполагал с разрешение за това. За същата ограда Липчев водел дела в съда, за да се докаже законността й. Съветникът побързал да подаде и жалба до прокуратурата за действията на контролните органи. Имало такава депозирана и в административния съд с надеждата той да изясни ситуацията коя сграда коя е и подлежи ли на събаряне.

Конфликтът между двете страни не е от вчера. Строителният контрол се опитва да събори т.нар. по документи "лятна кухня" на Липчев още от миналото лято. През март 2011-а те изпратили на съветника покана доброволно да премахне сградата. След като това не било сторено, безуспешно опитали да я бутнат на празника на Варна - 15 август. Още един ялов опит беше направен 2 дни по-късно, когато се стигна и до инцидент. Инспекторите от строителния контрол трябваше да си ходят пеша, след като някой наряза гумите на служебната им кола.

От РДНСК обаче имат изрична забрана да не дават изявления пред медиите, ако те не са одобрени от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Въпреки изричното ни запитване, оттам обаче така и не отговориха до редакционното приключване на броя има ли беззаконие и кой е извършителят му според тях в цялата ситуация.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Обвинения срещу кмета на Община Дупница
Евровизия 2024
Енергийна криза
Бюджет 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: