Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общинските съветници обещаха честна работа и реформи
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 04.11.2011Коментари (0)2028
Обещания за открита и честна работа и за реформи се чуха в изказванията на новите общински съветници във Варна. От правото си да се изкажат от трибуната на днешната първа сесия на Общинския съвет се възползваха общинският съветник от ГЕРБ Николай Апостолов, избран впоследствие и за председател на местния парламент, Борислав Гуцанов от БСП, Костадин Костадинов от коалиция "Синя Варна утре" /"Варна утре и "Синята коалиция"/, Янко Станев от ДПС и Пламен Георгиев от Българска партия "Либерали", която участва в група с "Атака" и "Промяна за Варна".

Николай Апостолов: Нека никога не забравяме клетвените слова

Местните избори са в историята и резултатите от тях са факт. Поздравявам за успеха Кирил Йорданов и му пожелавам да държи с крепка десница руля, с който ще ръководи нашият град.

Това заяви в приветствието си на днешната тържествена сесия Николай Апостолов от името на партия ГЕРБ. Предишният Общински съвет не винаги успяваше да загърби политическите пристрастия и икономически интереси, което не рядко забавяше работата и уронваше престижа на институцията. Искрено се надявам, че това е останало в историята, каза още Апостолов.

Убеден съм, че ни предстоят трудни години в условията на икономическата криза. Убеден съм, че ще ни бъде по-лесно ако с усилията на правителството, кмета и ОбС всички вървим в една посока, а именно благоденствието на нашия град. Няма да забравяме клетвените слова, които произнесохме и волята на нашите съграждани, които ни изпратиха тук, за да защитим техните интереси, допълни още Апостолов.

Борислав Гуцанов: Ще бъдем конструктивна опозиция

Преди четири години като председател на ОбС започнах с изявлението, че не трябва ОбС да прилича на папски конклав в присъствието на илюминати. За жалост това не се случи през предходните четири години. Силно се надявам че парламентаризмът ще надделее в работата на Общинския съвет в следващите четири години, заяви и общинският съветник и председател на БСП Борислав Гуцанов. Той припомни старата си идея да се направи специализирана сесия, на която да се определят вечните интереси на Варна.
БСП ще работим с всяка партия, която има сходни на нашите виждания за благоденствието на града. Ще бъдем конструктивна опозиция, с ясното съзнание, че опозицията може да помогне на управляващите, ако те са достатъчно умни да се вслушват в това, което тя им казва. Надявам се, че Общинският съвет ще допринесе за решаването на проблемите на Варна, каза още Гуцанов.

Костадин Костадинов: Сесиите и комисиите на живо в интернет

За първи път от 9 години Варна има дясно мнозинство в Общинския съвет. Споразумението, което успяхме да подпишем е първата крачка, с която Варна ще излезе от патовата ситуация, и безпринципното групиране, наложено от БСП и антиконституционната партия ДПС. Това заяви съпредседателят на коалицията "Синя Варна утре" Костадин Костадинов. Той посочи, че най-важното е Общинският съвет най-после да влезе в 21 век и да въведе електронно гласуване. Костадинов поиска още подробно публикуване на цялата информация за работата на общинската администрация и на местния парламент в интернет. На страницата на Община Варна трябва да се излъчват на живо не само сесиите на Общинския съвет, но и заседанията на постоянните комисии, каза Костадинов. Той допълни, че е необходим точен регистър на общинската собственост. Съветниците от групата ще настояват за реален равен достъп на всички фирми до обществените поръчки в Община Варна. Според Костадинов всички важни и значими за града решения трябва да се взимат с референдум, тъй като варненци трябва да участват в управлението на града не само веднъж на 4 години.

Янко Станев: Пледираме към повече уважение на избирателите на ДСП

Не можем на всяка цена за бъдем управляващи или опозиция. Най-важно за нас ще бъде да подкрепим антикризисната програма, особено в онези секторни политики, които се нуждаят от промяна. Това заяви общинският съветник и председател на ДПС в града д-р Янко Станев. За нас защитата на правата и свободите на варненци е важна. Пледираме към повече уважение на избирателите на ДСП, допълни още Станев.

Пламен Георгиев: Да загърбим партийните пристрастия

Някой трябва да поеме ясна отговорност за бъдещето на Варна, заяви и представителят на Българска партия "Либерали" Пламен Георгиев. По думите му трябва да се загърбят партийните пристрастия. Компромисите са необходими в името на доброто на града, каза още Георгиев.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 58
14.12.2011 »
08.12.2011 »
07.12.2011 »
30.11.2011 »
30.11.2011 »
29.11.2011 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: