Общинските училища и градини са спестили над 102 000 лв. от ел. енергия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:50 / 04.02.2016
537
За девет месеца - от 1-ви април до 31-ви декември м.г., общинските училища и детски градини във Варна са спестили 102 001,50 лв. от електроенергия, което е 24% от предвидените разходи. Прогнозите са, че до 31-ви март т. г. сумата ще нарасне на 168 562 лв. Това ще стане обаче, ако всички общински училища и детски градини излязат на свободния пазар за доставка на електроенергия, съобщи Елена Кенарова - главен експерт в общинската дирекция "Образование и младежки дейности" , по време на работната среща между общинските служители, директорите на общинските училища и представители на "ЕНЕРГО ПРО".

По време на разговорите са били обсъдени възможностите за договаряне и предоговаряне на условията за купуване на ел.енергия на свободния пазар. От 1-ви април училищата ще могат да ползват комбинирани услуги, отпада и изискването за авансово плащане на сметките, стана ясно по време на срещата.

На вниманието на директорите отново е била поставена темата за разширяване на електронния прием в първи клас като част от политиката на общинската дирекция за увеличаване броя на електронните услуги в образованието. Към електронен прием за новата учебна година са преминали още две училища - ОУ "А. Страшимиров" и СОУПЧЕ "А. С. Пушкин".

Директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова е акцентирала върху необходимостта от своевременно провеждане на процедури, свързани с ремонтите по капиталовата програма за 2016 г. "Целта е те да се извършват през лятната ваканция и базата да е своевременно готова за новата учебна година. Във връзка с това е необходимо директорите да предприемат действия за обследване на сградите и планиране на неотложни ремонтни дейности за следващата календарна година", коментира тя.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).