Общинският съвет решава съдбата на "Дупката" и други важни за града въпроси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:51 / 05.10.2018
1996
Тридесет и петото заседание на Общински съвет – Варна започва в 9:00 часа в зала "Пленарна“. В предварителния дневен ред са включени 15 точки.

Предстои общинските съветници да гласуват отчета на бюджета за 2017 г., който мина през публично обсъждане и получи одобрението на финансовата комисия.

Друга тема, която ще обсъждат съветниците, е бъдещето на т.нар. Дупка в центъра на Варна. Има предложение Общината да придобие 100% от акциите на дружеството собственик на по-голямата част от терена. Условието е сделката да се осъществи само ако средствата за нея бъдат предоставени от държавата.

На днешното заседание ще стане дума и за последната българска подводница “Слава“, чийто собственик е Община Варна. Членовете на комисията по собственост и стопанство вече дадоха съгласието си частна фирма да ползва безвъзмездно плавателния съд за срок от 10 години. Идеята на инвеститора е да превърне подводницата в частен музей, който да приема посетители в Белослав.

На обсъждане и гласуване ще бъде подложено предложение за частична отмяна на строителната забрана в местността "Св. Никола“. Ветото бе наложено през 1997 г. от тогавашния регионален министър заради свлачищните процеси в района.

Отпускането на еднократни помощи за лечение на варненци и за инвитро процедури на двойки с репрoдуктивни проблеми също фигурира в дневния ред на днешното заседание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).