Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общинският съвет във Варна одобри наредбата за обществения ред и откри нова автобусна линия
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 10.08.2022Коментари (2)2083
©
Нова автобусна линия, наредба за обществения ред и 15 август да е почивен ден за варненци. Това са някои от решенията взети на днешното 28-омо заседание на Общинския съвет в града.

Общинската сесия започна с единодушното решение актьорът Михаил Мутафов да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Варна".

Най-сериозна беше дискусията около бъдещето на Тубдиспансера в града. Управителят на лечебното заведение доц. Христо Ганчев, заяви че болницата се разпада:

"Там работят герои. Хора, които десет месеца не са получавали заплата. Ако вие днес не гласувате сумата и хората няма да си получат парите, ще напуснат веднага и болницата приключва. Но аз тези 12 болни ще ги доведа някой тук да ги преглежда," каза доц. Ганчев.

Общинските съветници отхвърлиха предложението да финансират болницата с 900 хиляди лева, а създадоха работна група, която да обсъди бъдещето на лечебното заведение с министъра на здравеопазването.

Съветниците решиха още да отпуснат близо 140 хиляди лева за авариен ремонт на рибарското пристанище "Варна“ в район "Аспарухово“. Ще бъде открита и нова автобусна линия номер 30, която да обслужва жителите на селищните образувания Добрева чешма и Телевизионна кула. Линията ще бъде със следния маршрут: сп. "Бриз – обръщач“ – сп. "Лотос“ – сп. "Резервоара“ – сп. "Моста“ – сп. "Светкавица“ – сп. "Разклон Виница“ – сп. "Телевизионна кула“ – сп. "Добрева чешма“. Предвижда се линията да се обслужва три пъти на ден – сутрин, обед и вечер, както в делнични, така и в почивни дни.

Кметът на Варна Иван Портних, съобщи на сесията, че активно се работи по налагането на санкции на сметопочистващата фирма.

"Отделно има констатация, че на места не е удачна замяната на съдове от стария тип "бобри" с новите и не е адекватно като количествена замяна," каза Портних.

Той допълни, че масово ресторанти и магазини изхвърлят отпадъци около контейнерите, а проверките на общината продължават.

Общинският съвет одобри новата Наредба за обществения ред във Варна. В нея е записана забрана за ползване на детски площадки за времето от 23 часа до 7 сутринта, както и забрана за разхождането на кучета по плажните ивици през лятото. За да се спре изхвърлянето на домашни любимци на улицата, са предвидени санкции. При повторно залавяне на четириноги, които вече са били връщани на стопаните, собственици ще търпят наказания.

В нормативния акт е заложено ограничаването на шума в жилищни сгради, публични места, паркове и градини. Шумните дейности от битов и строителен характер, както и музицирането и използването на музикални инструменти за обучение, се забраняват в интервала от 14 до 16 часа и от 22 до 8 часа.

Същите рестрикции ще важат за спортни, културни, обществени и други масови мероприятия, включително сватбени, семейни и фирмени тържества, организирани на открити общински имоти и в близост до жилищни сгради. Ако в съседство не живеят хора, шумните увеселения са позволени от 8:00 до 22:00 часа. Изключения се допускат само в новогодишната нощ и на официални празници и след разрешение от кмета на община Варна или оправомощено от него лице. Фойерверките след 22:00  също ще бъдат забранени. Заведенията не влизат в този документ,  тъй като те са регламентирани в  Наредбата за търговската дейност.

Всички бомбоубежища във Варна са на различни ведомства и общината не притежава собствени. Стана ясно още от общинския съветник Ивайло Митковски, който цитира отговор на местната администрация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.08.2022 г.
0
 
 
Какво й е новото на новата наредба? Значи ли това, че примерно в 20,00 часа мога да "надувам" музиката вкъщи до 120 децибела и да побърквам съседите? Аман от социалистически наредби, ама тогава имаше милиция.Сега какво е, ама тези ли са, ама да не обидим хората и още подобни. И като подадеш жалба в "полицията" те гледат кръвнишки, защото им разваляш рахата.
Aнонимен
на 11.08.2022 г.
0
 
 
относно новата линия за добрева чешма, хората как ще отиват до този обръщач. пак нещо нодообмислят както трябва. най удачно е такъв автобус да тръгва от македонския дом или жп гарата. за да могат хората да го ползват пълноценно. да се качват от всички спирки през които минава до разклонението от спирка явор за виница. кой ще отиде и как до обръщача. абсолютно неудобна първоначална спирка.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
49-ото Народно събрание
Санирането на сградите
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: