Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обсъдиха международен екологичен проект
Автор: Екип Varna24.bg 14:19 / 26.02.2010Коментари (0)1180
© Varna24.bg
Учители и ученици от 5 държави гостуват във Варна в рамките на пета поред среща по международния образователен проект с екологична насоченост „Мисли глобално, действай локално". Това стана ясно на среща на чуждестранните участници в проекта със зам.-кмета на община Варна по образованието Коста Базитов. Базитов запозна гостите с демографските, обществените, културните и образователните особености на морския град.

Участник от българска страна в международната инициатива е Трето ОУ „Ангел Кънчев". Във Варна от вчера до 2 март гостуват 23 учители и 15 ученици от Испания, Италия, Словакия, Словения и Румъния. След разговора с Коста Базитов, гостите поднесоха на него и на директора на ОУ „Ангел Кънчев" подаръци, характерни за страните, от които те идват. Програмата на участниците в инициативата продължи с презентации на представителите на отделните страни, без България, свързани с резултатите от вече осъществените срещи по проекта в Румъния, Словакия, Италия и Испания. Бе организирана и забавна програма с участието на деца от ОУ „Ангел Кънчев" и детските градини Незабравка и Карамфилче. Последната среща по проекта ще се проведе от 26 до 30 май в Словения, след което предстои да бъдат обобщени цялостните постигнати резултати. Всяка от шестте срещи в отделните държави, представени в инициативата се провежда по различна екологична тема, като темата на настоящата среща във Варна е свързана с влажните зони. Предвидени са провеждането на конкурс за компютърна рисунка на тема „Биоразнообразието във влажните зони" и занятия за децата за изработване на сувенири от природни материали. На чуждестранните ученици ще бъде показано и как се правят традиционните български мартеници.

В програмата на гостите са предвидени посещения до Балчик, нос Калиакра и природния обект Побити камъни. Те са изявили желание да видят и как изглежда едно българско село, но все още не е уточнено до кое село ще могат да бъдат заведени.

Освен срещите във всяка от шестте държави, по проекта се осъществяват също познавателни и практически дейности, свързани с разделното събиране на отпадъци, борбата с глобалното затопляне и други проблеми на опазването на околната среда. Някои от участниците в проекта вече са заявили и своята готовност да работят и по други съвместни инициативи с варненското ОУ „Ангел Кънчев".

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: