Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обсъждаха дали Очна болница ще става част от МУ-Варна
Автор: Пламена Николова 12:41 / 15.03.2022Коментари (0)2429
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Бъдещето на Специализираната болница по очни болести във Варна влезе в дневния ред на днешното заседание на комисията по собственост и стопанство към Общинския съвет. Поводът е предложение на управителя на лечебното заведение проф. Христина Групчева "дяловете на "СБОБАЛ-Варна“ да бъдат предоставени безвъзмездно чрез дарение на Медицинския университет "Проф.д-р Параскев Стоянов“, при условие че се запази предназначението на сградата, собственост на дружеството“. Съветниците решиха да препратят предложението към ресорните дирекции в Община Варна за становище, след което въпросът да бъде разгледан от местния парламент.

Общинската специализирана болница по очни болести преди 2,5 г. години премина под управлението на Медицинския университет, но остана притежание на общината. Всички въпроси, свързани с продажбата или отдаването под наем на части от болницата, както и разпоредителни сделки с материални активи, към момента се реализират само след съгласие на кмета и с решение на Общинския съвет.

Заради лошата материална база в болницата от МУ "Проф. д-р Параскев Стоянов“ изразиха готовност да извършат ремонтните дейности, но условието им бе да има "правно основание за това, а именно – след предоставяне на висшето училище управлението на сградата на здравното заведение“.

Друго решение от днес е приютът за временно настаняване на жертви на трафик на хора да продължи да се помещава в общински апартамент в ж.к. "Възраждане“. Имотът се предоставя на Националната комисия за борба с трафика на хора за безвъзмездно ползване за 10 години, като поддържането, ремонтите, данъкът върху недвижимия имот и такса битови отпадъци са за сметка на ползвателя.

Съветниците дадоха също съгласието си за продължаване на срока на договора между Община Варна и Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения за безвъзмездно право на ползване на помещения в подблоково пространство в ж.к. "Чайка“, бл. 67. Сдружението управлява ЦСРИ "Чайка“ – утвърдено място за социално включване на младите хора с интелектуални затруднения. През годините базата е многократно реновирана, изградена е рампа за достъп на лицата с увреждания, стана ясно на заседанието.

Дадено бе съгласие на ликвидатора на "Порт Палас“ ЕАД за извършване на действия по  ликвидацията на дружеството и заличаването му от Търговския регистър. Съветниците гласуваха също непродадени машини, оборудване и стопански инвентар, собственост на дружеството в ликвидация "Жилфонд“, да бъдат предоставени на ОП "Управление на проекти и озеленяване“, а няколко стари автомобила да бъдат бракувани.

На днешното заседание беше избран и регистриран одитор на "Градски транспорт“, за разлика от "Обреди“ и "Ученическо и столово хранене“, които останаха без контрольори.



Още по темата: общо новини по темата: 13
30.08.2019 »
01.08.2019 »
30.07.2019 »
17.04.2019 »
08.04.2019 »
08.04.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: