Обсъждаха сертифицирането на Военноморския координационен център във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:55 / 11.12.2020
2606
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети днес, 11 декември, Щаба на Военноморските сили в гр. Варна. Той бе посрещнат от заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев и офицери от командването на флота. Визитата е част от програмата на началника на отбраната от посещения и срещи в основните формирования от Българската армия.  

Адмирал Ефтимов се запозна със състоянието и перспективите за развитие на Военноморския координационен елемент, който от 1 юли т.г. работи на територията на Пункта за базиране Варна. Обсъдена беше неговата подготовка за предстоящата през май следващата година сертификация. "Искам да видя какви са плановете на ВМС и какво е темпото на работа, какво още може да се направи и с какво ръководството на Щаба на отбраната може да помогне, за да изпълним достойно този ангажимент“, обясни адмирал Ефтимов.  

Той подчерта, че въпросът за състоянието на сигурността в района на Черно море и ангажиментът на съюзниците става все по-актуален в рамките на НАТО. "Нашата национална позиция е да допринесем колкото може повече за ситуационната осведоменост в Черно море и като държава, разположена на границата на Алианса, да осигурим анализа на достатъчно индикатори за обстановката тук. Така ще спомогнем за вземането на своевременно политико-военно решение. Имаме нашата ясна амбиция и ангажимент“, заяви началникът на отбраната.  

Адмирал Ефтимов изрази своята благодарност към офицерите от ВМС, участвали в преговорите и в изготвянето на окончателния проект на договора за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораби с немската компания "Люрсен“. Той подчерта, че преговорният процес е дълъг и многостранен, тъй като се вземат предвид множество технически, юридически и финансови аспекти. "Ето защо, когато изготвяме ежегодната заповед за възнагражденията, които отразяват политиката на правителството по доходите в Българската армия, ще предложа на министъра на отбраната следния принцип – над предвиденото за всички десетпроцентно увеличение на възнагражденията за 2021 г. да бъдат подобаващо стимулирани хората с по-висока степен на квалификация и отговорност при вземането на решения“, категоричен бе адмирал Ефтимов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).