Обсъждат мястото на варненски курорт като дестинация за здравен и СПА туризъм на немския пазар

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:07 / 22.07.2020
1983
За 24 юли 2020 г. в Хотел Астор Гардън е предвидена дискусия на тема "Успешно позициониране на курорта "Св. св. Константин и Елена" като дестинация за здравен, морски и СПА туризъм на немския здравно-осигурителен пазар“. 

Дискусията е част от мащабен проект за позиционирането и маркетинга на България като дестинация за здравен туризъм, който се осъществява от Германо-Българска индустриално-търговска камара /ГБИТК/, Министерство на туризма и Български съюз по балнеология и СПА туризъм /БСБСПА/. Проектът е иницииран по повод решение на Германската асоциация на здравно-осигурителните каси да включи България като една от 14-те държави, в които се признават и реимбурсират средства за профилактика и рехабилитация в амбулаторни условия.

Първият етап от проекта бе онлайн дискусия на тема "Как България стартира туризма в условията на COVID-19“, осъществена през юни на най-голямата немска платформа за професионалисти в туризма www.fve.de.

. Бяха представени морските дестинации на България, а курортът Св. св. Константин и Елена получи признание за най-мащабни инвестиции в здравния, морския и СПА туризма, като видеото от това представяне бе гледано над 5 милиона пъти. 

Сред участниците в дискусията са г-жа Кармен Щруг – заместник главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/, г-жа Сийка Кацарова – председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм /БСБСПА/ и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация /ЕСПА/ и г-жа Елена Косева, изпълнителен директор на "Св. св. Константин и Елена холдинг" АД.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).