Обсъждат предложението за местен референдум за Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
17:00 / 15.01.2018
2595
С решение по административно дело, образувано през 2013 г. по жалба на инициативен комитет относно подписка за провеждане на местен референдум за Морската градина и крайбрежната алея, Върховният административен съд задължава председателя на Общинския съвет да внесе за разглеждане подписката в местния парламент, да свика водеща комисия за обсъждането й и да насрочи заседание на съвета, съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление /ЗПУГДВМС/.

В изпълнение на решението на магистратите от 11 януари 2018 г. председателят свиква заседание на Общинския съвет, на което да се обсъди предложението за местен референдум за Морската градина. Заседанието ще се състои на 22 януари 2018 г. (понеделник) от 10:00 ч. в зала "Пленарна".

Като водеща комисия председателят определя ПК "Архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места". Същевременно задължава всички постоянни комисии и ВрК "Правна комисия" да му предоставят становище по предложението за провеждане на местен референдум не по-късно от 17:00 ч. на 18.01.2018 г.

В тази връзка, по решение на председателите на постоянните комисии и ВрК "Правна комисия", са свикани две заседания, на които ще бъде разгледан въпросът с референдума. Едното заседание е на ВрК "Правна комисия", насрочено за 17 януари 2018 г. (сряда) от 10:00 ч. в Стаята на общинския съветник в Община Варна. Членовете на комисията ще обсъдят предложението за референдум относно неговата законосъобразност.

Другото заседание ще бъде съвместно на всички постоянни комисии, на което следва да се приемат становище и проект за решение. То ще се проведе на 18 януари 2018 г. (четвъртък) от 13:00 часа в Юнашкия салон.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).