Обучават директори на училища и детски градини във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:41 / 14.11.2017
2593
Форум на тема "Изграждане на ефективна и подкрепяща среда в детската градина и училището. Отговорното родителство" ще се проведе на 17 ноември във Фестивалния и конгресен център. Проявата се организира от дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. 

В нея ще участват директори на детските градини и училища, както и представители на техните обществени съвети. Обучението ще се фокусира върху изграждането на по-добра образователна среда с активното участие и взаимодействие на педагогическата общност и родителите. Ще се акцентира върху все по-важната роля на учителя и родителите за изграждането на позитивни отношения и нагласи към различията на семейната и училищна среда, за изграждане на доверие и ефективно партньорство. Акцент ще се постави върху ролята на обществените съвети като посредници между родителската общност и образователната институция. Обучението е практически ориентирано и ще бъде проведено от доц. д-р Елена Събева и Антоанета Календерова. Форумът ще завърши с получаването на сертификат, който носи 1 квалификационен кредит на участниците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).