Обучават младежи по социално предприемачество във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:37 / 10.07.2015
1327
Младежи от Варна ще бъдат обучавани по социално предприемачество. В последните години се наблюдава засилен интерес към това дело от млади хора, търсещи възможности за бизнес развитие в морския град. Социалните предприятия силно интригуват, защото преплитат в себе си едновременно възможността за кариерно развитие и социална отговорност.

Слабата или липсваща теоретическа и практическа подготовка на младежите за стартиране на собствен бизнес, поражда потребност за повишаване на техния професионален капацитет за управление на социални предприятия. 

С тази цел, проектът на Сдружение "Наш Свят" - "Създаване и апробиране на модел за обучение по социално предприемачество на млади бизнес лидери", осъществен с финансовата подкрепа на община Варна, "Младежки проекти 2015", ще осигури възможност на 170 млади хора (140 от които чрез онлайн връзка и консултации) да се обучат и запознаят с теорията и практическите аспекти на създаване и управление на социално предприятие. 

Проектът търси кандидати за ядрото от 30 проактивни млади хора на възраст между 18 - 29 години, които имат желание да усвоят стъпките на практическите подходи и управление на социално предприятие. За тази цел всеки, който иска да кандидатства за включване в проекта, може да попълни своята електронна визитка на: http://www.ourworldcenter.com/#!кандидатствай!

Занятията, които ще се провеждат два пъти седмично, включват модулно обучение в следните области: личностно развитие, бизнес планиране и управление, икономика, право и мениджмънт и маркетинг. Първата среща по проекта ще се проведе в понеделник, 13. 07. 2015 от 17:30ч. в сградата на Сдружение "Наш Свят" на ул. "Преспа" 1. След редовните занятие, консултациите ще се прехвърлят в онлайн среда и участниците ще бъдат подкрепени в своите проектопредложения с цел тяхното реално осъществяване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).