Обучават начални учители във Варна за Деня на християнското семейство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 20.11.2018
1725
Духовно-просветеният център "Св. Архангел Михаил", с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, организира на 20 ноември 2018 година обучителен семинар за начални учители (1 - 4 клас), преподаватели по религия и учители в неделните училища, посветен на Деня на християнското семейство - Въведение Богородично и отбелязването му в училище.

Учителите ще бъдат запознати със значението на празника от богословска, психологическа и педагогическа гледна точка.

По време на семинара ще бъде представен проектът "Празник в класната стая" (за 3 - 4 клас) на Центъра за образователни инициативи "Двери". Проектът представя модел за християнско ограмотяване на ученици в началния етап на образование и предлага варианти за обогатяване на училищната празничност, изложени в помагало за учителя и папка със седем образователни карти за учениците. Учителите ще бъдат запознати с начина на преподаване, разработен в учебното пособие, за да могат да приложат материалите в педагогическата си работа.

На участниците в семинара ще бъдат предоставени от Варненска и Великопреславска митрополия учебните материали по проекта "Празник в класната стая" (3 - 4 клас).

 Семинарът се провежда по инициатива на Варненска и Великопреславска св. митрополия съвместно с Центъра за образователни инициативи "Двери" и със съдействието на Регионалното управление на образованието – Варна и Дирекция "Образование" на Община Варна.

 Семинарът ще се проведе в Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил" на ул. "27 юли" № 9 на 20 ноември (вторник) от 14.30 ч.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).