Обучават свещеници да проповядват срещу наркотиците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:57 / 31.08.2015
915
Обучение за превенция на зависимости под надслов "Православните семейни ценности срещу наркотиците" ще се проведе през септември сред духовниците във Варна. 

Събитието ще се реализира на два етапа в Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил". В него се очаква да се включат църковни служители, които изнасят беседи пред енориаши, пише "Черно море“.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати свещеници и активни членове на седем варненски енории в усвояването на знания и умения за изнасяне на беседи пред енориашите по темите за зависимостта и независимостта от наркотици, погледнати през призмата на науката и на православното християнство.

Първата част на семинара ще бъде насочена към теоретична подготовка за изнасяне на беседа на тема "(Не)зависимост от наркотици - поглед на науката и поглед на православието". В края на първата част ще бъде направен подбор на участниците за втората част, която ще има практическа насоченост. Онези участници, които преминат и двете части на семинара и проявят желание за организиране и изнасяне на беседа в тяхната енория, ще бъдат подпомогнати от организаторите на проекта за реализирането на беседата през октомври.

Проектът се осъществява с подкрепата на Варненския и великопреславски митрополит Йоан и е финансиран от дирекция "Превенции" на Община Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).