Обучават варненски младежи да пишат CV и мотивационно писмо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:17 / 14.11.2017
3665
След успешното провеждане през уикенда на обучение за разрешаване на конфликт от "Младежки информационно-консултантски център - Варна" (МИКЦ Варна) са готови с ново предложение към младите хора в града. Темата на обучение е "Как да напишем CV и мотивационно писмо и как да се представим на интервю за работа". 

Обучението ще бъде разделено на няколко основни модула:
• Автобиография (CV) - Какви грешки се допускат най-често и какво да изберем европейски формат или дизайнерски вид?
• Мотивационно писмо - Защо мотивационното писмо е важна част от процеса по намиране на работа и как бързо и лесно да напишем въздействащо мотивационно писмо.
• Представяне на автобиография и мотивационно писмо използвайки социалните мрежи и различни Интернет базирани инструменти за намиране на работа.
• Представяне на интервю за работа - етикети и неписани правила при първа среща с работодател.
Целта на тренинга е чрез неформалното образование да помогне на младежи, които нямат трудова заетост в момента да повишат своите шансове за намиране на подходящата работа. Ще обърнем внимание на новите технологии и специално на използването на социалните мрежи и различни онлайн инструменти, които вече ефективно помагат на хора в намирането на добри работодатели.

Обучението е за младежи на възраст от 15 до 29 г. и е безплатно, но се изисква предварителна регистрация на www.mikcvarna.com. Ще се проведе на 18 ноември 2017 г. (събота) от 11 ч. в МИКЦ Варна (читалище "Отец Писий", ул. "Братя Бъкстон"12А).


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).