Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обучението в електронна среда и STEM обсъждаха на Международния образователен форум във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:30 / 09.06.2021Коментари (0)1868
Процесите в училищното образование, свързани с дигитализацията и иновациите бяха дискутирани във втория ден на Първия международен образователен онлайн форум "Дигитализация и иновации в образованието и науката“, организиран от Община Варна, съобщават от дирекция "Образование и младежки дейности“. 

Панелът "Предизвикателства при управлението и контрола на процесите в образователната институция в дигитална среда“ бе с модератор  Мариана Банчева. С презентации се включиха д-р Катерина Василева от ОУ "Екзарх Антим I“, град Пловдив, която представи темата "Организация и управление на обучението от разстояние в електронна среда в начален и прогимназиален етап“, директорът на ПГЧЕ "Васил Левски“, град Бургас-госпожа Весела Иванова по темата "Предизвикателства при управлението и контрола на образователния процес в гимназия за чужди езици "В. Левски в дигитална среда“. Презентацията "Дигитален скок в българското образование" бе представена от Елисавета Якимова –Регионален мениджър, Център за творческо обучение.

Вторият панел беше открит от модератора Свежина Димитрова –директор на НАОП "Н. Коперник“-Варна, а темата беше "Обучението в STEM/STE/A/M среда“. Темата предизвика голям интерес сред участниците в страната и чужбина. От ЦЕРН се включи Зорница Захариева – мениджър Планиране на ресурси и бюджетиране на сектор МО с презентация: "STEM програми за обучение и предоставени възможности за български ученици и учители в ЦЕРН“. От Брюксел се включи  Агеда Грас -Веласкес, началник отдел "Научно образование“ в Европейската училищна мрежа с презентацията "Подпомагане на учителите за подготовка на учениците за професионално развитие“. Проф. д-р Румяна Папанчева от Университета "Проф. д-р Ас. Златаров“ - Бургас участва с презентацията "STEM в образованието - практически умения и практически решения". Своята презентацията "Иновативни STEM инициативи и практики“ представи доц. Галина Момчева от ВСУ "Ч. Храбър“.

След обяд форумът продължи с панела "Дигитализацията и предизвикателствата пред професионалното образование“, с модератор Жечка Георгиева-директор на ВТГ "Г.С. Раковски. Панелистите Петя Евтимова от Фондация "Модерно образование“ – София; Константин Костадинов –директор на ПГ по вътрешна архитектура и дървообработване "Хр. Ботев“- Пловдив; Мария Георгиева-директор на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Н. Хайтов“ - Варна; Павел Димов –управител на МОС Роботикс; Людмила Начева – директор на Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн-Варна: Николинка Личева –директор на ПГ по туризъм "Ал. Константинов“- Плевен; Недрет Касим от ПГ по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II“-Хасково и Деан Василев –директор на ПГИ "Д-р Иван Богоров“- Варна представят основната тема през опита на своите училища. В дискусиите се разискват проблеми, свързани с обучение по професионална подготовка в условията на обучението от разстояние в електронна среда и дигиталните предизвикателства; връзката с практиката, стимулирането на креативното мислене и постиженията на учениците чрез иновации.

На платформата бяха споделени практики за обучение в електронна среда от разстояние и STEM/STE/A/M среда  от училища от община Варна. Дискусиите протекоха с акцент  на споделените  практики и се даде възможност учителите да  споделят и да обменят  идеи за тяхната работа. Дигиталната трансформация налага промени и нови подходи в администрирането и организирането на ученето чрез различни технологии. Използването на технологиите като платформа за ефективна организация, управление и реализиране на образователния процес, в помощ на търсенията на съвременното поколение,  което в настоящия етап има възможност да използва различни средства, за организиране на  собственото си учене, което следва техните образователни потребности. Усилията на всички участници в процеса трябва да бъдат насочени за трансформацията на информацията в знания. Представени бяха и Google Workspace за образованието и управление на училищни процеси в облак, Chromebook и LEGO за образованието.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: