Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обвинен в държане на наркотици за над 270 хиляди лева ще продължи престоя си в ареста
Автор: Пламена Николова 16:09 / 07.04.2021Коментари (0)1637
©
Обвинен в държане на високорискови наркотични вещества ще продължи да пребивава в ареста, реши Варненският апелативен съд, съобщиха от пресслужбата на институцията. Въззивната инстанция потвърди определение на Варненския окръжен съд в частта, с която е продължена най-тежката мярка за неотклонение на Златин Х., но отмени наложената двумесечна забрана за подаване на нова жалба.

 На 21 октомври миналата година Златин Х. и Милен Д. били заловени във Варна с над килограм кокаин и повече от 4 и половина кг марихуана. От претърсени адреси и автомобили, освен наркотиците, били иззети електронна везна със следи от забранени вещества и боеприпаси. Двамата са обвинени, че в съучастие и при условията на продължавано престъпление са държали с цел разпространение големи количества високорискови наркотични вещества – на стойност над 274 542 лв. На 16 март Апелативният съд остави в ареста другия обвиняем.

Защитата на Златин изтъкна, че той е задържан вече почти 6 месеца. През това време са разпитани всички свидетели и се изчаква само заключението на една експертиза.

Според Апелативната прокуратура, мярката за неотклонение е била постоянно обжалвана и от двамата обвиняеми, което е създало препятствия пред приключването на досъдебното производство.

Съдебният състав сподели доводите на Варненския окръжен съд по отношение на необходимостта от продължаване на най-тежката мярка за неотклонение. Спрямо Златин е било възведено обвинение за тежко умишлено престъпление - държане, с цел разпространение на значително количество наркотични вещества, с обща стойност около 275 000 лв. И досега обоснованото предположение за авторството на деянието не е разколебано.

Има обаче опасност обвиняемият да извърши престъпление. Той е с чисто съдебно минало, но е бил реабилитиран през 2019 година. Така са били заличени правните последици от три предходни осъждания за сходни престъпления. По-малко от година след съдебната реабилитация, Златин Х. е бил заподозрян за деянията, предмет на настоящото разследване, аргументира се съдът. Това говори за наличие на реален риск от осъществяване на еднородна престъпна деятелност. Този извод обосновава необходимостта от задържането му под стража.

В същото време обаче въззивната инстанция счита, че Златин не е злоупотребявал с правото си на жалба срещу мярката за процесуална принуда. Органите на досъдебното производство трябва да организират разследването така, че физическото отсъствие на материалите по делото да не препятстват работата им.

 Определението, с което Апелативният съд потвърждава ареста на Златин Х., но отменя забраната за допустимост на нова жалба в 2-месечен срок, е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: