Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обвиняем за серия грабежи ще продължи да пребивава в ареста, реши Апелативният съд във Варна
Автор: Пламена Николова 16:56 / 30.06.2020Коментари (0)1796
©
Обвиняем за три грабежа ще продължи да търпи най-тежката мярка за неотклонение, реши Варненският апелативен съд. Срещу Недко М. е повдигнато обвинение за  грабеж в големи размери, извършен след заплаха и представляващ опасен рецидив, съобщават от пресслужбата на съда.

На 8 октомври миналата година 38-годишният мъж откраднал дамска чанта в Шумен. В хода на разследването станало ясно, че е извършил още две посегателства над жени. Използвал нож, за да сплаши жертвите. Мъжът е бил задържан в ареста през декември. Недко М. има девет осъдителни присъди за кражби и грабежи.

На 17 юни Шуменският окръжен съд е отказал да измени мярката му в по-лека и защитата му обжалва пред въззивната инстанция. Аргументът е, че той не би се укрил и оказва съдействие на разследването. Недко има 4 деца, за които иска да се грижи, посочи адвокатът.

Според държавното обвинение, няма основание за промяна на мярката за неотклонение. Разследването по делото е приключило и предстои произнасяне на прокурора. Тежкото семейно положение не е попречило на Недко да извърши престъпленията, а освен това той е проиграл част от присвоените средства на хазарт.

След като се запозна с материалите по делото и изслуша страните, въззивният състав констатира, че не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката за процесуална принуда. Доказателствата по делото сочат, че Недко е извършил престъпленията, за които е обвинен. Това е установено чрез разпити на свидетели, разпознавания и веществени доказателства. Съдът счете, че е налице опасност той отново да наруши закона, защото три от деветте му предходни присъди са за грабежи. По настоящото производство обвинението е, че е действал в условията на опасен рецидив, като са включени три престъпни деяния, извършени в кратък период от време.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража“ на обвиняемия за грабежи Недко М., е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: