Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обвиняем за теглене на пари от чужда дебитна карта остава в ареста на Варна
Автор: Пламена Николова 13:58 / 06.10.2020Коментари (0)1345
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна потвърди ареста на обвиняем за теглене на пари от чужда дебитна карта, съобщиха от пресслужбата на институцията 

Обвиняем за теглене на пари от чужда дебитна карта ще продължи да търпи най-тежката мярка за неотклонение, по силата на определение на Варненския апелативен съд. Въззивната инстанция отхвърли жалбата му с искане за домашен арест.

Даниел М. е в ареста от 4 месеца. Той е бил привлечен под наказателна отговорност за това, че на 12 юни при условията на продължавано престъпление е използвал платежен инструмент без съгласието на титуляра – изтеглил е сумата от 1770 лв. Разследването е започнало след като от лек автомобил била установена липсата на лични вещи, инструменти и портмоне с документи. Даниел направил опит да плати с чуждата карта на бензиностанция. Към досъдебното производство е приобщено и друго - за сходно деяние, извършено на 1 март. И двете престъпления са извършени в изпитателния срок на присъда от 2019 г. Даниел М. има втора влязла в сила присъда – също за използване на неистински платежен инструмент.

Защитата на обвиняемия увери, че няма опасност той да се укрие или извърши престъпление, ако мярката за неотклонение домашен арест се контролира с електронно наблюдение. А така той ще може да се грижи за майка си и болния си брат. Според прокуратурата обаче спецификата на престъплението показва, че обвиняемият може да извърши идентично по електронен път от дома си.

И пред Апелативния съд не беше оспорено наличието на обосновано предположение, че Даниел е извършил деянието, а само рисковете той да се укрие или извърши престъпление. Горната инстанция сподели изводите на Варненския окръжен съд, оставил без уважение искането за промяна на мярката за неотклонение. При две предходни осъждания и настоящият съдебен състав счита, че целесъобразно спрямо обвиняемия за теглене на пари от чужда дебитна карта е задържането му под стража. Изложените доводи за семейното положение на Даниел М. не са достатъчни обстоятелства за изменение на мярката за процесуална принуда.

Определението на Апелативен съд – Варна е окончателно.

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: