Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обясниха как вървят ремонтите на варненските училища и къде започват нови
Автор: Пламена Николова 08:36 / 19.10.2018Коментари (0)3900
© Varna24.bg
Ремонтите във варненските училища вървят, но срокове не можем да дадем, те са нещо относително, тъй като според ЗУТ може да бъдат удължени сроковете при лоши метеорологични условия, коментира за Varna24.bg директорът на дирекция "Образование" в Община Варна Лилия Христова. Ето какво обясни експертът за текущите и предстоящи ремонти:

"В СОУ "Найден Геров" ремонтът върви към своя край. Смятам, че до средата на ноември ще бъдат направени постъпки децата да могат да се върнат в класните стаи и да освободим и другите училища, в които са разпределени. Ремонтът в "Димчо Дебелянов" е удължен по ЗУТ до 13 ноември поради лоши метеорологични условия, в Първо ОУ са аналогични проблемите. Там имаме тежко конструктивно укрепване, което води след себе си изработка на допълнителни детайли. Надяваме се там ремонта до нова година да приключи. Паралелно с тези ремонти започваме още седем. В ОУ "Константин Арабаджиев"в момента е с подписан договор за изпълнител на ремонта и започваме действия по откриването на строителна площадка. Другите шест, които са по проекта вече са с разкрити строителни площадки и започват подготвителни дейности за същинската строително-монтажна работа. Това са "Стефан Караджа", "Н. Йо. Вапцаров", детските градини "1 юни" и "Ян Бибиян"-филиал и Седмо училище "П.Кр. Яворов". Очаква ни едно голямо предизвикателство , защото ремонтите трябва да бъдат изпълнени не само в срок, но и качествено. Предпочитам да се съобразяваме с времето, за да не падат после мазилки. По другият проект, по който се ремонтират двете гимназии ПГДГС "Николай Хайтов" и ПГИ "Иван Богоров",  в "Богоров" вече приключихме строително-монтажните работи, обекта е пуснат в експлоатация, децата се върнаха в училище, остава да се монтира едно специално оборудване, нужно за обучението в гимназията. В гимназията по икономика ще има кабинети, които приличат на банкови офиси. В  ПГДГС "Н. Хайтов" продължава ремонта, голям е, там има учебна база и производствена база, ремонтират се и двете. 

Надяваме се там да свършат в срок, който е около май месец 2019 г.  Двата проекта по "Региони в растеж" трябва да приключат до юни 2019 г. ", каза Лилия Христова.

Тя обясни, че в ОУ "В. Левски" в "Аспарухово" се провежда процедура по ЗОП за конструктивно укрепване на учебното заведение. Вече има избран изпълнител. Предстои да бъде стартирана процедура по избор на надзор и ще бъде открита строителната площадка.  

Какво още каза експертът, вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: