Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обясниха правилата, които да спазваме при разходки по плажа и в парковете на Варна
Автор: Пламена Николова 15:18 / 27.04.2020Коментари (16)11256
© Varna24.bg
Както Varna24.bg съобщи, отварят се за разходка 5 от парковете във Варна при строги правила, като остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Това съобщи днес кметът Иван Портних, като уточни, че решението за либерализиране на мерките е въз основа на заповед на министъра на здравеопазването.

Посещенията се допускат от днес в следните градски зони: "Приморски парк" – от басейн "Приморски“ до паркинга под сп. "Почивка“, където  движението на пешеходци следва да се осъществява еднопосочно, вдясно по посока на движението.

За достъп са отворени също крайбрежната алея "Първа“, където движението на автомобили е разрешено само до новоизградения паркинг (под ската), парк "Възраждане“, парк "Младост“, парк "Владиславово“, Аспарухов парк, както и на крайбрежната алея в Аспарухов парк, както и пясъчните ивици по тяхното протежение.

Посещенията на парковите зони се разрешават само на следните лица:

- деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, във времето от 9:30 часа до 18:30 часа всеки ден;

- лица, разхождащи кучетата и спортуващи лица, но не повече от един, във времето до 9:30 часа и след 18:30 часа всеки ден.

Посещенията се допускат само при стриктното спазване на следните противоепидемични мерки: носене на предпазни маски; спазване на дистанция от 2,5 метра спрямо други семейства; забрана употребата на алкохол; избягване докосването на повърхности, в т.ч. сядането на пейки и тревни площи; съблюдаване на всички останали противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Контролът за спазване на заповедта ще се осъществява от служители на общинските предприятия "Общински паркинги и синя зона“ - в частта за Приморски парк, и от служители на ОП "Спорт – Варна“ – за останалите паркове, като и от звено "Общинска полиция“ и районните полицейски управления.

"До момента превантивните мерки в града дават резултат - Варна е с минимален брой заболели от коронавирус, без смъртни случаи, далеч назад по брой заразени след останалите големи градове като София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Плевен. Благодаря на всеки един варненец, който отговорно спазва инструкциите на Националния оперативен щаб, на всички медици, полицаи, социални работници, които съвестно изпълняват задачите си. От всички нас зависи дали заразата тепърва ще плъзне в града. Мерките са ясни – носене на маска, спазване на дистанция, не допускане на събиране на големи групи от хора. Припомням, че случаите на заболели от коронавирус се увеличават всеки ден и опасността не е отминала. Напротив, заплахата расте. Затова моля всички за спазване на правилата, за отговорност към себе си и останалите. При установяване на голямо струпване на хора, което създава и най-малка опасност за здравето на варненци, забраната за посещения в парковете ще бъде отново въведена!“, коментира Иван Портних.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.04.2020 г.
0
 
 
Абе сега като се замисля те вече ни казват и как да дишаме остава да ни кажат и кога да дишаме
Aнонимен
на 29.04.2020 г.
0
 
 
Ако имаш едно дете на осем о едно на 16 ще излезем само с едното ли, а другото ще стои в къщи?
0
 
 
Искат да вкарат 7 клас и 12 клас в училище а не могат да се разходя в парка. Голяма простотия
0
 
 
А като си изградите 5 G системата,пак ли под диктат,ще ни упътвате,накъде и как да се движим,без да се облъчваме?
0
 
 
Ами именно за това, да има непрекъснат конфликт на интереси и вниманието на хората да е непрекъснато ангажирано, за да имат време да вършат глупости (властимеющите).🤔
Aнонимен
на 27.04.2020 г.
0
 
 
Ще стане по-зле, скоро ще затворят всичко пак, голяма глупост
0
 
 
Спрете с тази дискриминация! За едни може, за други не може! Пумияри!
Aнонимен
на 27.04.2020 г.
0
 
 
Пуснаха и полетите от и до Великобритания. Ще видим до какво ще довед масовото заразяване
0
 
 
А ЗА МАЛКО БРЕМЕННИ МОЖЕ ЛИ В ПАРКА ИЛИ ТРЯБВА ДА СА МНОГО БРЕМЕННИ? Шоуто върви. Разбирам, че ще отворят парковете за родители с деца до 12-годишна възраст, както и за бременни жени. И поради професионална деформация си задавам въпроса как са предвидили да се установява обстоятелството "бременност". Полицаите на място ли ще проверяват и как? И може ли и току-що забременели да се разхождат? Или примерно бременни мъннииииичко - на месец примерно, когато не си личи? А прясно заченали от няколко дена? Ами мъже, изглеждащи като в деветия месец, ще бъдат ли допускани?!? Не се и съмнявам, че министърът дори няма да се сети да уточни, при което ще настане голям зор с доказването. А и защо само родители? Ами баби и дядовци? Ами осиновители? Ами ако детето е сираче и го гледат роднини? Мислете бре! А от правна гледна точка това си е чиста дискриминация. Заради лично положение едни се допускат до паркове, които са ПУБЛИЧНА обществена собственост, а други не се допускат. Законът за дискриминация не е променен. Тогава как и защо? И защо са избрани само някои? Дете на 13 години примерно няма ли нужда от разходка? Или баба на 80, която е затворена от месец и половина в къщи? Поредната недомислица и разделяне на народа. В кръга на майтапа, може би идеята е борба с демографската катастрофа, като се напънат всички жени да забременеят и се възползват от законовото си право да се разходят в обществения парк! Елена Гунчева
Aнонимен
на 27.04.2020 г.
0
 
 
Тоест , ще се лети . Иначе ще се докосват " повърхности " . рџ¤Ј
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: