Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обявяват присъдите за двойното убийство край Камчия
Автор: Екип Varna24.bg 08:33 / 28.09.2015Коментари (0)5431
© Bulfoto
Варненският апелативен съд ще обяви днес решението си по процеса за двойното убийство край река Камчия през април 2007 г. По делото има четири доживотни присъди, потвърдени два пъти на втора инстанция, но след това отменени от Върховния касационен съд.

Миналата седмица за трети и последен път пред въззивната инстанция бяха изправени управителят на "Трансинс рециклираща компания" Николай Николов, административният директор на фирмата Ганислав Начев, охранителят Мартин Стоименов и неговият приятел Илчо Адамов. Те са обвинени за убийството на Димитринка Пекова (27 г.) и Венцислав Евтимов (48 г.).

Според решението на Варненския окръжния съд ликвидирането на жертвите, които чрез фалшив договор успяват да получат около 40 000 лв. от компанията "Трансинс рециклираща компания", са поръчани от Николай Николов. Ганислав Начев подмамва двойката, представяйки се за фалшив клиент, и тя е отвлечена на пътя между селата Генерал Кантарджиево и Кичево от Мартин Стоименов и Илчо Адамов. Пекова и Евтимов са закарани близо село Круша. Там са бити, ръцете и краката им са вързани и със закачени метални тежести са пуснати живи в река Камчия. Труповете на жертвите бяха открити седмици по-късно, съобщава "Дарик“.

В третия и последен старт на делото пред Варненския апелативен съд бе изслушана назначената тройна съдебно-медицинска експертиза, която отново отговаря на въпроси за причината за смъртта на Пекова и Евтимов. Всички подсъдими се отказаха от възможността да дадат показания или да отговарят на въпроси, като поискаха въззивния съд да приобщи показанията им, дадени през 2013 г. Защитата на подсъдимия Николов поиска от съда присъдата на първоинстанционния съд да бъде отменена, а той да бъде изцяло оправдан по всички обвинения. За същото настоя и Николов в последната си дума пред съда.

Адвокатът на Начев поиска от въззивния съд да измени доживотната присъда като се преквалифицира деянието от убийство в причиняване на смърт по непредпазливост, но в последната си дума пред съда подсъдимият поиска да бъде оправдан.

Преквалификация на престъпното деяние поискаха и защитата на Адамов и Стоименов, които очакват от Варненския апелативен съд двамата да бъдат наказани за причиняване на смърт по непредпазливост. Илчо Адамов и Мартин Стоименов изразиха съжаление за стореното и поискаха от съда справедлива присъда.

 

 




Още по темата: общо новини по темата: 28
07.05.2020 »
17.01.2017 »
09.11.2015 »
24.09.2015 »
15.05.2015 »
24.02.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: