Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обжалват две доживотни присъди за убийство чрез обезглавяване
Автор: Екип Varna24.bg 14:54 / 03.02.2012Коментари (5)4235
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна днес разгледа жалбите на Валентин Христов и на Юри Юриев, и двамата от Велики Преслав против доживотната присъда, с която Шуменският окръжен съд ги наказа, заради нечувано по своята жестокост убийство на 48 годишен мъж. На 18 ноември миналата година Шуменският окръжен съд призна вината на 21 годишния Валентин и на 20 годишния му съгражданин Юри затова, че на 10 октомври 2009 година, като съизвършители във Велики Преслав отнели живота на Мехмед Тефик. Убийството било извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Двете момчета се познавали и дори работели на едно и също място. Нощта преди зловещото убийство започнала с алкохолен маратон из барчета и няколко други заведения на Велики Преслав, за да завърши в местната дискотека. Макар и в различни компании Валентин и Юри на няколко пъти се срещали по заведенията с Мехмед, който точно като тях бил солидно почерпен. След полунощ Мехмед и Валентин, които имали хомосексуална ориентация се оттеглили в близката градинка, за да се забавляват. В един момент Валентин решил да се откаже и го направил с удар в главата на по-възрастния си партньор. Мехмед бил повален на земята, а нападателят му продължил да го блъска и рита по цялото тяло. Валентин оставил безпомощния мъж да лежи, давейки се в собствената си кръв и отишъл да потърси помощта на своя приятел Юри. Двамата се върнали в градинката и продължили да блъскат Мехмед. Според показанията, дадени от Валентин в хода на следствените действия, Юри предложил да му отрежат главата с парчета счупено стъкло. Христов обаче имал в себе си малък кухненски нож и Юри, с помощта на Валентин се заел със задачата да обезглави Мехмед. След нечуваното зверство двамата се върнали в дискотеката и дори измили ножа. На следващия ден бездомни кучета разнесли отрязаната глава на жертвата и така престъплението било установено. Същия ден Христов е дал показания и е посочил Юри като свой съучастник и автор на идеята за обезглавяването. Пред първата съдебна инстанция и двамата подсъдими отказали да дават обяснения.

Днес, въпреки декларираната писмено молба за разпит пред Апелативния съд, Валентин Христов отново отказа да дава показания пред съдебния състав. Той се възползва от правото си и се отрече от показанията, дадени в хода на досъдебното производство. Христов декларира, че е направил самопризнания по настояване на разследващите го полицаи, които упражнили спрямо него насилие. Както Валентин, така и Юри отричат да са автори на зверското убийство. Чрез своите служебни защитници те настояват да бъдат оправдани.

Представителят на Апелативна прокуратура във Варна поддържа протеста на Шуменската окръжна прокуратура, според която доживотният затвор за двамата трябва да се изпълнява при специален режим, а не както шуменският съд е постановил - при "строг режим". Обвинението намира, че не само показанията на Христов сочат Юри за съизвършител на обезглавяването. По делото има множество гласни свидетелства, сред които и на съкилийници на Юри, пред които младежът разказвал с подробности за начина на извършване на убийството. Според СМЕ, жертвата дълго време е усещала нечовешки болки и страдания от причинените зверства. Причината за смъртта на Мехмед била именно обезглавяването с 8 см кухненски нож на Валентин. Обвинението настоява, че изключителното по своята жестокост убийство, високата обществена опасност на престъплението и на двамата извършители са доказани по безспорен начин.

Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение в законния срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Miroslav Rangelov
премахни филтъра

0
 
 
да ги е*а у нещастниците мръсни и ще ми пледират невинии тия боклуци ЗАТВОР до ЖИВОТ и яко трепане там да си кълнат годинките които йм остава на тия изроди
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: