Обжалват присъда за притежание на фалшиви пари и документи за самоличност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:19 / 16.09.2016
1701
Валентин Николов, осъден на 2 години и половина "лишаване от свобода" за притежанието на неистински парични знаци в големи размери и на различни по вид фалшиви официални документи, обжалва днес пред Варненския апелативен съд присъда от 2 години и половина "лишаване от свобода", която Окръжен съд Варна му е наложил през април тази година. Към това наказание първата съдебна инстанция е привела в изпълнение и 3 годишна присъда на Специализирания Наказателен съд - София. В настоящия момент подсъдимият изтърпява мярка за неотклонение "Гаранция" в пари, в размер на 5 000 лв.

Пресслужбата на съда припомня, че Николов е бил задържан при специализирана полицейска акция през лятото на 2014 година. Органите на реда получили информация за това, че той изпълнява поръчки за изготвяне на различни неистински документи и удостоверения, фалшиви парични знаци в различни копюри. Предприети били действия за установяване и разкриване на престъпната дейност, в това число и чрез специални разузнавателни средства. След като разбрали за поредната "поръчка", която Николов приел за изготвяне на фалшиви документи за самоличност те предприели и акцията по задържането му, състояла се на 12 юли 2014г. във Варна. Освен "спазарените" паспорти, след претърсването на имоти на подсъдимия органите на реда иззели 133 фалшиви банкноти с номинал от 100 евро, две преправени банкноти от по 50 щатски долара, 4 бланки за чуждестранни паспорти, без снимки, 9 бланки за английски визи, бланки за контролни талони към СУМПС, 13 печати на сектор "Пътна полиция"'- РДВР Варна, Сливен и Добрич - всички предназначени за съставяне на неистински официални документи.

В жалбата си пред въззивния съд подсъдимият твърди, че правните изводи, на които се основава присъдата на ВОС не кореспондирали с установените по делото факти. На този аргумент прокуратурата противопостави факта, че дори след разкриване на престъплението, в тръба до гаража на подсъдимия били открити още 6 фалшиви лични карти и 2 свидетелства за управление на МПС. Обвинението настоява втората съдебна инстанция да потвърди присъдата като законосъобразна.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).