Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оцениха работата на флотилията през 2018 година
Автор: Екип Varna24.bg 16:49 / 18.01.2019Коментари (0)1703
©
Днес 18 януари, във флотилия бойни и спомагателни кораби бе проведен анализ на подготовката и изпълнение на поставените задачи през 2018 година.

На анализа присъстваха командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, офицери от щабовете на флотилията и пунктовете за базиране в Бургас и Варна, командири на военни формирования и командири на кораби.

Отбелязано бе, че основните усилия в подготовката през изминалата година бяха насочени за изпълнение на задачите, в съответствие с мисиите на ВМС.

Особено внимание при подготовката на флотилията и подчинените военни формирования през 2018 г. беше обърнато на осигуряване и ефективно провеждане на подготовка на силите за изпълнение на задачи по мисия "Отбрана", поддържане на постоянна бойна и мобилизационна готовност, отработване на задачи при разрешаване на кризи от невоенен характер и ликвидиране на последствията от бедствия.

Подготовката на щабовете и формированията беше насочена и за поддържане на изградените и придобиване на нови способности в съответствие с пакета цели за способности 2017.

Отчетено бе и изпълнението в заповяданите срокове на задачите по организационното изграждане на флотилията през учебната 2018 г. 

През изминалата 2018 г. флотилията и подчинените сили проведоха и участваха в редица международни и национални учения:

- През месец март с базов миночистач "Прибой“ в противоминното учение на гръцките ВМС "ARIADNE";

- През месец май с фрегата "Дръзки“ като част от Втората постоянна военноморска група на НАТО в Средиземно море, заедно с корвета "Бодри“ в учението на ВМС на Република Румъния "SEA SHIELD";

- През месец май беше проведено тактическото учение на флотилия бойни и спомагателни кораби "ЧЕРНО МОРЕ 2018".

- През месец юли сили и средства от състава на флотилията участваха в националното военноморско учение с международно участие "БРИЗ 2018".

- През месец юли с корвета "Бодри“ участва в украинско – американското учение "SEE BREEZE“;

- От 08 до 12 октомври 2018 г. беше проведено компютърно подпомагано командно-щабно учение "Съвместен отговор" на патрулните и противоминните сили.

- През месец ноември щаба на флотилията взе участие в национално тристепенно Командно-щабно учение "ЕСЕН-18".

- През същия месец сили и средства от флотилията взеха участие в  планираното от българска страна съвместно българо-румънско противоминно учение "POSEIDON";

- През октомври и ноември екипажа на минен ловец "Цибър“, извърши съвместно плаване с Втората постоянната противоминна група на НАТО, по време на което участва в учението на ВМС на Република Tурция "NUSRET 2018", в учение от типа PASSEX с кораби на Република Грузия и българо-румънското противоминно учение  “POSEIDON".

- През ноември и декември 2018 г. фрегата "Дръзки" участва в операцията на НАТО по морска сигурност в Средиземно море "SEA GUARDIAN“

Продължава добро сътрудничество и взаимодействие на флотилия бойни и спомагателни кораби с държавната и местна власт. Пряко свързано с това бе и изпълнението на третата мисия на Въоръжените сили "Принос към националната сигурност в мирно време" с участие на сили и средства на флотилията. Многократно личен състав и техника, дислоцирани в град Бургас и град Варна участваха в унищожаването и обезвреждането на открити невзривени боеприпаси, оказване помощ на населението на Бургаска, Варненска и Добричка области при борба с наводнения и в тежки зимни условия.

Флотилен адмирал Чубенков изказа своето задоволство от цялостната дейност на флотилията през 2018 година и я определи като изключително ползотворна, динамична и ефективна. Той подчерта, че равносметката на  извършеното доказва професионализма и способностите на личния състав да се справя с отговорните и сложни предизвикателства на нашето време.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев даде своята висока оценка за дейността на флотилия бойни и спомагателни кораби през 2018 год. Той изказа сърдечна благодарност за положените усилия, професионализма и отговорността на българските военни моряци при изпълнението на поставените от командването на ВМС задачи и очерта основните насоки за работа през новата година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: